MARIJU RASTRGLA AJKULA DOK JE POKUŠAVALA DA IZVUČE ĆERKU IZ VODE: Videla da se neman približava, ali nije mogla da pobegne (VIDEO)
Foto: YouTube/ NC News

tragedija

MARIJU RASTRGLA AJKULA DOK JE POKUŠAVALA DA IZVUČE ĆERKU IZ VODE: Videla da se neman približava, ali nije mogla da pobegne (VIDEO)

Planeta -

Mlada majka preminula je od povreda koje je zadobila dok je očajnički pokušavala da spase petogodišnju ćerku od ajkule.

Na užasavajućem snimku vide se posetioci plaže Melake u meksičkoj državi Halisko kako iznose iz vode Mariju Fernandes Martinez Himenez (26) nakon napada ajkule.

- Otkinula joj je nogu - čuje se kako užasnuti posmatrači viču dok su čekali da ekipe hitne pomoći stignu u subotu ujutro.

Mlada žena preminula je od velikog gubitka krvi uprkos brzoj reakciji spasilaca.

Lokalni mediji navode da je Marija pomogla ćerki da ode na bezbedno tako što ju je stavila na plutajuću platformu nakon što je shvatila da se nalaze u opasnosti. Mama i ćerka plivale su dvadesetak metara od plaže na meksičkoj obali Pacifika.

- Naši službenici su sprovodili aktivnosti podrške tokom kupanja u zalivu kada su primili izveštaje o osobi koja ima problem da izađe iz mora. Кad su stigli do tog područja, zatekli su ženu bez znakova života i sa jednom amputiranom nogom, očigledno nakon napada ajkule - navode iz civilne zaštite opštine Sivatlan.

Mnogi posetioci plaže su ostavljali cveće pored krsta podignutog na plaži na mestu gde je žena umrla.

Lokalne vlasti su iz predostrožnosti zatvorile plaže u Melaku i Bara de Navidadu za kupanje.

Nastradala žena je bivša studentkinja biologije mora na Univerzitetu u Gvadalahari.

Napadi ajkula su relativno retki u Meksiku.

Mediji navode da je poslednji napad registrovan 2019. godine kad je američki ronilac preživeo ujed ajkule za podlakticu u zalivu Magdalena.

(Kurir.rs/Z.Ko/Dejli mejl)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track