"OSTAVITE ME NA MIRU, MOLIM VAS" Lavrov pobesneo u Skoplju, snimak postao HIT - Oglasila se Zaharova i objasnila ko ga je NALJUTIO
Foto: Youtube/Russian News

"OSTAVITE ME NA MIRU, MOLIM VAS" Lavrov pobesneo u Skoplju, snimak postao HIT - Oglasila se Zaharova i objasnila ko ga je NALJUTIO

Planeta -

Rečenica ministra spoljnih poslova Rusije Sergeja Lavrova: "Ostavite me na miru" na sastanku Saveta ministara spoljnih poslova OEBS u Skoplju upućena je fotografu te organizacije.

To je objasnila portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov, tokom sastanka Ministarskog saveta OEBS-a 30. novembra, prekinuo je govor sledećim rečima: "Možete li me ostaviti na miru, molim vas".

Tokom prenosa događaja nije bilo jasno kome je ministar uputio ovu primedbu.

- Bio je to fotograf, koji, očigledno, kako mislim, jednostavno nije verovao da je ruski ministar na sastanku, i odlučio je da se približi tako blizu kako bi se uverio - tvrdi Zaharova.

Poseta glavnom gradu Severne Makedonije bila je Lavrovljevo prvo putovanje u Evropu od početka rata u Ukrajini, ne računajući njegove posete Belorusiji i Turskoj.

Učešće ruskog ministra spoljnih poslova na sastanku Ministarskog saveta OEBS-a izazvalo je bojkot događaja od strane ministara spoljnih poslova Ukrajine, Poljske, Estonije, Litvanije i Letonije.

(Kurir.rs/RIA Novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track