TAKSISTA UHAPŠEN JER JE UBIO GOLUBA! Neverovatan slučaj u Japanu
Foto: Shutterstock

TAKSISTA UHAPŠEN JER JE UBIO GOLUBA! Neverovatan slučaj u Japanu

Planeta -

Atsuši Ozava optužen je da je kolima ubio goluba, za kog veterinari kažu da je uginuo od traumatičnog šoka.

Uprkos tome što ih u mnogim zemljama doživljavaju kao leteće pacove, u Japanu je policija policija uhapsila tokijskog taksistu zbog sumnje da se namerno automobilom sjurio u jato ptica i ubio jednu.

Pedesetogodišnji Atsuši Ozava je prošlog meseca automobilom usmrtio običnog goluba, koji ne spada u životinju koja se lovi, zbog čega je uhapšen u nedelju zbog kršenja zakona o zaštiti divljih životinja, istakao je portparol policije.

Osumnjičeni je policiji rekao da je uleteo jato ptica na zemlji jer „putevi su za ljude, a do golubova je da izbegnu kola“.

U Japanu ograničen broj golubova može da se lovi u divljini, ali njihovi urbani rođaci mogu da budu ubijeni samo ako se dokaže da su štetočine i uzrokuju štetu usevima ili stoki. Čak i u tom slučaju mogu da budu ubijeni samo uz dozvolu lokalnih vlasti.

Sa druge strane, taksista je navodno kada je semafor pokazao zeleno svetlo ubrzao i prošao kroz jato ptica brzinom od 60 kilometara na sat. Incident je policiji prijavio prolaznik koji je primetio zvuk motora dok ubrzava.

Veterinar je obavio post mortem pregled i utvrdio da je uzrok smrti goluba traumatični šok.

Imajući u vidu da je profesionalni vozač, policija je opisala njegov postupak kao „izuzetno maliciozan“, što je dovelo do neuobičajenog hapšenja, navodi Fudži TV netvork.

Kurir.rs/RTS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track