SIN (25) IZRAELSKOG MINISTRA POGINUO U BORBAMA U GAZI: Mladić nastradao kada je eksplodirala bomba u tunelu
Foto: Twitter/manniefabian

SIN (25) IZRAELSKOG MINISTRA POGINUO U BORBAMA U GAZI: Mladić nastradao kada je eksplodirala bomba u tunelu

Planeta -

Sin izraelskog ministra bez portfelja i bivšeg načelnika vojske Gadija Ajzenkota, ubijen je u borbama u Pojasu Gaze, izjavio je danas lider Partije nacionalnog jedinstva Beni Ganc.

Izraelska vojska nije dala precizne detalje o pogibiji Gala Ajzenkota (25), osim da je ubijen u borbama na severu Pojasa Gaze, preneo je Rojters.

„Zajedno sa celim Izraelom šaljem svoju podršku Gadiju i celoj njegovoj porodici. Svi smo posvećeni tome da nastavimo da se borimo za sveti cilj za koji je Gal umro“, rekao je Ganc.

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu uputio je Gadiju Ajzenkotu telegram saučešća. Ajzenkot i Ganz su se pridružili vladi nedugo posle napada Hamasa na jug Izraela 7. oktobra.

Ajzenkot je primio vest tokom obilaska Južne komande IDF-a zajedno sa Gancom ranije danas. Gal Ajzenkot je ubijen pošto je bomba eksplodirala u tunelu u blizini vojnika u kampu Džabalija u severnoj Gazi.

On je u teškom stanju hitno prevezen u bolnicu u Izraelu, gde je preminuo od zadobijenih povreda.

Kurir.rs/Nova

Bonus video:

04:20

NETANJAHUA TEK ČEKA SUSRET S PRAVDOM Boško Jakšić: Podelio je Izrael kao svaki desničar, kakav god bude ishod rata, SUDIĆE MU SE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track