JEZIVA SCENA NA ŠKOLSKOM PARKINGU: Snimak obišao svet - Auto priklještio MAJKU I DVOJE DECE, a onda su doleteli NEOČEKIVANI HEROJI
Foto: Youtube/The Independent

JEZIVA SCENA NA ŠKOLSKOM PARKINGU: Snimak obišao svet - Auto priklještio MAJKU I DVOJE DECE, a onda su doleteli NEOČEKIVANI HEROJI

Planeta -

Javnost je oduševljena potezom grupe srednjoškolaca iz grada Lejtona u američkoj državi Juta, nakon što su spasili majku i dvoje male dece.

Mama i njena deca, uzrasta 2 i 3 godine, išli su do svog automobila na školskom parkingu, kada je na njih naleteo automobil i priklještio ih, rekao je policajac Trevis Lajman.

Kada je policija stigla na mesto nesreće, tri minuta nakon što su dobili poziv, grupa tinejdžera i zaposlenih u školi već su podizali automobil sa majke i dvoje dece.

- Tri minuta ne zvuči kao dugo, ali svakako u takvom kritičnom incidentu, kada je stres veliki, to izgleda zaista dugo - rekao je Lajman, dodajući: "Đaci su se okupili i mi smo ponosni na njih što su se uključili i pomogli na način na koji su to učinili."

Na snimku koji je snimila školska kamera, vide se učenici koji trče da pomognu ženi i deci.

Kris Krauder, direktor škole, rekao je da je, čim je video da su mama i deca zarobljeni ispod automobila, potrčao da pozove još više učenika da pomognu.

- Potrčao sam nazad u zgradu da pozovem što više učenika - rekao je Krauder.

- Auto je bio na njima i zgnječio ih. Bio je to mali auto, tako da je bilo vrlo malo prostora.

Krauder je rekao da su učenici pomogli da se auto podigne na jednu stranu dok nije bio dovoljno visoko da je jedan đak mogao da izvuče majku i jedno dete, dok je drugo dete uspelo da pobegne samo.

- Znali su da moraju nešto da urade - rekao je Krauder o đacima. "Veoma smo ponosni na njih."

Krauder je potvrdio da je majka, koju je identifikovao samo po imenu, Bridžit, zaposlena u školi.

Ona je prevezena u bolnicu, gde je podvrgnuta operaciji i leči se od povreda koje nisu opasne po život, rekao je Lajman.

Oba njena deteta su prošla samo sa lakšim povredama, kaže Lajman.

Lajman je rekao da je vozač automobila, koji nije javno identifikovan, rekao policiji da nije video majku i decu.

(Kurir.rs/ABC News)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track