ZASTAVA RUSIJE PODIGNUTA U MARJINKI: Moćna ukrajinska tvrđava pred padom, ruski 163. puk u jurišu, protivnik beži iz grada (VIDEO)
Foto: Printscreen/X

novi detalji

ZASTAVA RUSIJE PODIGNUTA U MARJINKI: Moćna ukrajinska tvrđava pred padom, ruski 163. puk u jurišu, protivnik beži iz grada (VIDEO)

Planeta -

Pripadnici ruske vojske podigli su danas zastavu Rusije na periferiji strateški važnog grada Marjinke na jugoistoku Ukrajine!

Na snimku se navodno vide pripadnici ruskih snaga kako podižu zastavu na periferiji strateški važnog gradića u Donjeckoj oblasti oko koga se mesecima vode žestoke borbe.

Ruski vojni blogeri navode na Telegramu da predgrađe i dalje kontrolišu pripadnici Oružanih snage Ukrajine, ali da se glavni odbrambeni centar sada gradi u Kurahovu na zapadu.

- Sada jurišne grupe stiču jačaju svoje položaje i izviđaju okolinu najbližeg šumskog pojasa i naselja Georgijevka. Neprijateljske vatrene tačke se identifikuju i uništavaju i priprema se teren za dalje akcije. Jedinice Oružanih snaga Ukrajine, koje su se povukle iz grada, očajnički pokušavaju minobacačima i bacačima granata da poremete rotaciju ljudstva, ali bezuspešno. Trenutno je 163. puk skoro na zapadnom izlazu iz Marjinke. Iza Oružanih snaga Ukrajine na zapadnoj granici grada nisu ostale više od dve kuće. Nekoliko kilometara zapadno od Marjinke grade se nove odbrambene linije ukrajinske vojske - navodi na svom kanalu na Telegramu gubernator Zaporoške oblasti Dmitrij Rogozin.

Ukrajinska i ruska vojska za sada se nisu zvanično oglasile.

Nedavno su ruske trupe, podsetimo, takođe okačile zastavu u zapadnom delu gradića, a pojedini mediji, uključujući i zapadne, tada su izveštavali o zauzimanju Marjinke, međutim, Rusi su kasnije sami demantovali takve navode.

Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške.

Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

(Kurir.rs/Z.Ko)

Bonus video:

01:29

EVAKUACIJA U KRIMU! Rusija NE PAMTI OVO: Četiri ljudi poginulo, DVA MILIONA BEZ STRUJE! Preko 2.000 vozila zarobljeno i zatvoreno!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track