"NE RAZUMEM ZAŠTO ME TO PITATE" Lavrov oštro reagovao na "NEZGODNO" pitanje - Posle bure u Skoplju, opet je u CENTRU PAŽNJE
Foto: APRussian Foreign Ministry Press Service

"NE RAZUMEM ZAŠTO ME TO PITATE" Lavrov oštro reagovao na "NEZGODNO" pitanje - Posle bure u Skoplju, opet je u CENTRU PAŽNJE

Planeta -

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov je na forumu u Dohi, odgovarajući na "nezgodno" pitanje o tome koliko će biti šef ruske diplomatije, rekao da služi zemlji sve dok joj je potreban.

Lavrov je učestvovao onlajn na forumu u Dohi, glavnom gradu Katara, i odgovarao na pitanja novinara.

Njemu su napomenuli da će se u martu 2024. navršiti 20 godina od kada je stupio na funkciju šefa ruskog ministarstva spoljnih poslova i upitali su ga koliko će, po njegovom mišljenju, ostati na ovoj funkciji.

- Zaista ne razumem zašto postavljate ovo pitanje. Ja služim svojoj zemlji sve dok sam potreban mojoj zemlji - rekao je Lavrov odgovarajući na pitanje.

Podsećamo, Lavrov je na samitu OEBS u Skoplju postao "zvezda" društvenih mreža nakon što je burno reagovao na pokušaje jednog fotografa da ga slika iz blizine.

On je 30. novembra prekinuo svoj govor sledećim rečima: "Možete li me ostaviti na miru, molim vas".

Tokom prenosa događaja nije bilo jasno kome je ministar uputio ovu primedbu.

- Bio je to fotograf, koji, očigledno, kako mislim, jednostavno nije verovao da je ruski ministar na sastanku, i odlučio je da se približi tako blizu kako bi se uverio - objasnila je dan kasnije portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

(Kurir.rs/RIA Novosti)

Bonus video:

04:14

PUTIN ĆE PRIZNATI KOSOVO, A LAVROV JE AMERIČKI IGRAČ?! General u penziji: Ukrajinci smrskavali glave Rusima

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track