KRSTAREĆA RAKETA POGODILA NORVEŠKI TANKER: Projektil doleteo sa teritorije koju kontrolišu Huti u Jemenu, BROD GORI (VIDEO)
Foto: Printscreen/Twitter

OBJAVA AMERIČKE VOJSKE

KRSTAREĆA RAKETA POGODILA NORVEŠKI TANKER: Projektil doleteo sa teritorije koju kontrolišu Huti u Jemenu, BROD GORI (VIDEO)

Planeta -

Protivbrodska krstareća raketa, ispaljena sa teritorije u Jemenu koju kontrolišu Huti, pogodila je komercijalni tanker i izazvala požar na brodu, ali ne i ljudske žrtve.

Rojters prenosi da je to saopštila američka vojska.

Zvaničnik SAD kazao je britanskoj agenciji da se napad na tanker "STRINDA" dogodio sinoć na oko 60 nautičkih milja (111 kilometara) severno od moreuza Bab al Mandab koji povezuje Crveno more s Adenskim zalivom.

Navodi se da je drugi američki zvaničnik kazao da je "STRINDA" nekoliko sati posle napada bila u stanju da samostalno plovi.

Rojters navodi da tanker sa hemikalijama nosi zastavu Norveške.

Kompanija "Movinkel kemikal tankers", njegov norveški vlasnik i "Hansa tankers", firma koja je upravljala njime, nisu se za sada oglašavali.

(Reuters/Preneo N.V.)

Bonus video:

02:20

IZRAEL MORA DA UBRZA OPERACIJU INAČE SE UKLJUČUJE SPONZOR?! Huti odlično opremljeni, jasno je KO stoji iza njihovog napada!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track