KINEZI UZGAJAJU POVRĆE U SVEMIRU I ZALIVAJU GA U SUPROTNOM SMERU?! Neobičan "NAOPAKI" vrt u svemirskoj letelelici Šendžu - 17!
Foto: Kurir televizija

kurir tv

KINEZI UZGAJAJU POVRĆE U SVEMIRU I ZALIVAJU GA U SUPROTNOM SMERU?! Neobičan "NAOPAKI" vrt u svemirskoj letelelici Šendžu - 17!

Planeta -

Posada kineske svemirske letelice Šendžu-17, nedavno je izvršila novu žetvu povrća uzgojenog u takozvanoj svemirskoj bašti. Svemirski vrt ima otvorenu strukturu, koju su dizajnirali istraživači iz Kineskog centra za istraživanje i obuku astronauta.

00:56

KINEZI UZGAJAJU POVRĆE U SVEMIRU I ZALIVAJU GA U SUPROTNOM SMERU?! Neobičan NAOPAKI vrt u svemirskoj letelelici Šednžu - 17!

Najnoviji uređaj za kultivaciju omogućava lak rad i prilagođavanje temperature, vlažnosti, nivo kiseonika i ugljen dioksida, kako bi se stvorilo optimalno okruženje za rast biljaka. U međuvremenu, astronauti imaju fleksibilnost da se brinu o biljkama u bilo kom trenutku.

Uveden tokom prethodne misije, svemirski vrt je postavljen naopako u svemirskoj stanici. Biljke koje se tu uzgajaju, zalivaju se u suprotnom smeru od onog na Zemlji. Najznačajnija karakteristika ovog vrta je sposobnost da podrži uzastopne i višestruke cikluse sadnje, što uspostavlja osnovu za buduću sadnju velikih razmera u svemiru.

Kurir.rs/M.V.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Bonus video:

00:33

Romantičan svemir iz objektiva svemirskog broda

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track