MOZAK MASOVNOG UBICE IZ MEJNA POSLAT NA PROUČAVANJE: Istražitelji žele da otklone NAJVEĆU DILEMU vezanu za masakr u kuglani
Foto: Printscreen/Twitter/CBS 13 News

šokantna odluka

MOZAK MASOVNOG UBICE IZ MEJNA POSLAT NA PROUČAVANJE: Istražitelji žele da otklone NAJVEĆU DILEMU vezanu za masakr u kuglani

Planeta -

Tkivo mozga masovnog ubice iz Sjedinjenih Američkih Država poslato je na analizu kako bi se utvrdila moguća povezanost njegove bolesti sa službom u vojsci!

Robert Kard, podsetimo, ubio je 18 i ranio 13 osoba 25. oktobra u kuglani u gradu Luiston u američkoj saveznoj državi Mejn. Potera za njim trajala je tri dana pre nego što je pronađen mrtav. Utvrđeno je prema navodima CNN da je izvršio samoubistvo.

Kard je bio američki vojni rezervista i postoji zabrinutost da mu je zdravlje bilo narušeno jer je konstantno bio izložen eksplozijama u periodu dok je obučavao kadete o granatama i protivtenkovskom oružju. Državni medicinski istražitelj želi da se uveri da li je možda povreda mozga doprinela njegovom neobičnom ponašanju koje je dovelo do masovnog ubistva.

SAD, pucnjava, Mejn, Luiston, Robert Kard
foto: EPA Androscoggin County Sheriff's

Prijatelji i porodica ubice tvrde da je letos pokazivao znake paranoidnog ponašanja dok je obučavao regrute u Vest pointu u Njujorku i da je nakon toga bio u psihijatrijskoj bolnici dve nedelje. Naveli su da se žalio da čuje razne glasove i da je verovao da će ga optužiti da je pedofil. Njegove kolege su bile zabrinute, a nakon izlaska iz bolnice bio mu je ograničen pristup oružju.

Pentagon je naveo da je vojska bila uključena u studije o uticaju posledica eksplozija na mozak zbog čega je smanjena izloženost vojnika eksplozijama dok ne stignu rezultati studije.

- Vojska je posvećena razumevanju, ublažavanju, tačnoj dijagnostici i brzom lečenju posledica eksplozije u svim njenim oblicima. Iako produžena izloženost eksploziji može biti potencijalno opasna, čak i ako se susreće na poligonu za obuku, a ne na bojnom polju, još imamo puno toga da naučimo - rekao je portparol potpukovnik Rob Lodvik. (Kurir.rs/A.P.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track