RUSI OSVOJILI MARJINKU: Velika pobeda Moskve, dron snimio završnicu bitke, ukrajinske snage NATERANE NA POVLAČENJE (VIDEO)
Foto: screenshot

bitka trajala skoro 10 godina

RUSI OSVOJILI MARJINKU: Velika pobeda Moskve, dron snimio završnicu bitke, ukrajinske snage NATERANE NA POVLAČENJE (VIDEO)

Planeta -

Pripadnici Oružanih snaga Rusije podigli su u utorak zastavu pobede i nad krajnjom tačkom Marjinke!

Vojnici 150. motorizovane divizije i 5. brigade naterali su prema nezvaničnim navodima ruskih vojnih blogera pripadnike Oružanih snaga Ukrajine na povlačenje i sa poslednjih ruševina na periferiji strateški važnog grada u Donjecku!

- Jedinice Oružanih snaga Rusije iz sastava 150. motorizovane divizije istakle su zastavu nad poslednjom kućom u Kaštanovoj ulici. Za potpuno oslobađanje grada preostalo je da se očisti deo severno od rezervoara - navodi poznati ruski vojni bloger Ribar i dodaje da je nakon povlačenja glavnine ukrajinskih snaga na zapad u Georgijevku čišćenje džepova na periferiji Marjinke bilo samo pitanje vremena.

Ribar navodi da će dalje napredovanje ruskih snaga do Georgijevke biti teško jer su Oružane snage Ukrajine uspele da miniraju prilaze i formiraju rezervnu odbrambenu liniju.

- Oružane snage Rusije su se poslednjih nedelju dana koncentrisale na nanošenje vatrene štete na Kurahovo, Maksimiljanovku i Georgijevku. Dakle, uz pravilnu upotrebu jurišnih grupa, grupa za deminiranje, ali i adekvatnu organizaciju čišćenja, relativno brz iskorak je sasvim moguć - navodi Ribar i dodaje da dalje napredovanje Oružanih snaga Rusije bez kontrole nad brdima na severu besmisleno.

Ukrajinska i ruska vojska za sada se nisu zvanično oglasile.

Sukobi oko Marjinke, strateški važnog grada na jugoistoku Ukrajine, koji je pretvoren u svojevrsnu tvrđavu, trajali su skoro 10 godina.

Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške.

Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

(Kurir.rs/Z.Ko)

Bonus video:

01:17

RUSI NAPRAVLI AVIO-RAKETU SA OGROMNOM RAZORNOM MOĆI! Pukovnik: Namenjena betonskim ukopima Ukrajinaca koje su odali zarobljenici

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track