UŽAS NA FRONTU: Dron snimio jezivu scenu, pešadija krenula u napad u Zaporožju, a zatvorenike koristi kao ŽIVI ŠTIT (VIDEO)
Foto: Printscreen/Youtube/RadioSvobodaUkraine

šokantno

UŽAS NA FRONTU: Dron snimio jezivu scenu, pešadija krenula u napad u Zaporožju, a zatvorenike koristi kao ŽIVI ŠTIT (VIDEO)

Planeta -

Pripadnici ruskih snaga navodno su koristili zarobljene ukrajinske vojnike kao živi štit tokom borbe u Zaporoškoj oblasti!

Ukrajinski mediji objavili su snimak na kome se vidi kako nekoliko vojnika puca krijući se iza leđa tri zarobljena protivnika.

Snimak su medijima dostavili ukrajinski vojnici raspoređeni na tom sektoru fronta. Novinari su izvestili da su uspeli da identifikuju lokaciju, ali nisu obelodanili informaciju na zahtev vojske. Napomenuli su da su ruske snage iz 234. vazdušno-jurišnog puka u sastavu 76. vazdušno-jurišne divizije bile prisutne na tom frontu.

Na snimku se vidi kako ruske snage idu iza nenaoružanih ukrajinskih vojnika. Jedan vojnik koristi zarobljenog pripadnika ukrajinske vojske kao zaklon držeći ga jednom rukom za rame dok drugom puca iz oružja.

Video se završava tako što ukrajinski vojnik u uniformi pada na zemlju.

Ukrajinski borci su rekli novinarima da je to učinjeno kako bi se Ukrajinci odvratili od pucanja na rusku pešadiju koja je napredovala. Novinari su dodali da se ništa ne zna o sudbini ratnih zarobljenika.

Ukrajinski ombudsman Dmitro Lubinec navodi da je snimak, ukoliko se potvrdi da je autentičan, još jedan dokaz da je ruska vojska prekršila Ženevske konvencije.

- Ovo je prvi video te vrste koji sam video. Nisam ranije imao takve podatke - navodi Lubinec.

Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške.

Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

(Kurir.rs/The New Voice Of Ukraine/Preneo Z.Ko)

Bonus video:

01:29

EVAKUACIJA U KRIMU! Rusija NE PAMTI OVO: Četiri ljudi poginulo, DVA MILIONA BEZ STRUJE! Preko 2.000 vozila zarobljeno i zatvoreno!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track