PVO SISTEMI NOĆAS RADILI PUNOM PAROM: Ukrajinci oborili krstareću raketu i 20 dronova, Rusi uništili 33 drona blizu granice
Foto: Shutterstock

ISKANDER NIJE STIGAO DO CILJA

PVO SISTEMI NOĆAS RADILI PUNOM PAROM: Ukrajinci oborili krstareću raketu i 20 dronova, Rusi uništili 33 drona blizu granice

Planeta -

Ukrajinske vazduhoplovne snage saopštile su da su noćas oborile rusku raketu i 20 dronova, dok su ruske snage saopštile da su oborile 33 ukrajinska drona.

- Ruske okupacione snage napale su krstarećom raketom Iskander-K, navođenom raketom Kh-59 i 20 dronova tipa Šahid - saopštilo je jutros ratno vazduoplovstvo Ukrajine.

Kako se navodi, ukrajinske snage su oborile dronove kao i projektil Kh-59, dok Iskander-K nije stigao do svog cilja. Rakete su, navedeno je, ispaljene sa Krima i okupirane južne Hersonske oblasti.

Ministarstvo odbrane Rusije je saopštilo da su njihove snage "presrele i uništile" 33 ukrajinska drona u tri pogranične oblasti (Lipetsk, Rostov i Volgograd).

Napadi ukrajinskih dronova postali su gotovo svakodnevni u ruskim oblastima koje se graniče sa Ukrajinom. Poslednjih meseci dronovi su ciljali i glavni grad Rusije Moskvu i njenu okolinu.

Rusija svakodnevno cilja ukrajinske gradove. Ona je protekle nedelje sprovela veliki napad dronovima na jugu Ukrajine i gađala Kijev balističkim raketama od čijih krhotina je povređeno oko 50 ljudi.

(Kurir.rs/Beta)

Bonus video:

04:02

OVO JE KISINDŽEROVA FORMULA MIRA KOJU JE ZELENSKI ODBIO Drašković: Ukrajina mogla biti primljena u NATO, postojao je JEDAN USLOV

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja