ŽENA SE STROPOŠTALA SA 4.000 METARA VISINE: Spasioci nisu verovali kad su videli da diše MRAVI JOJ POMOGLI DA PREVARI SMRT (FOTO)
Foto: Shutterstock, Printscreen

neverica

ŽENA SE STROPOŠTALA SA 4.000 METARA VISINE: Spasioci nisu verovali kad su videli da diše MRAVI JOJ POMOGLI DA PREVARI SMRT (FOTO)

Planeta -

Džoan Mari prevarila je smrt kad joj se padobran nije otvorio prilikom skoka sa više od 4.000 metara visine.

Mari, koja je te 1999. imala 47 godina, ostala je šokirana kad joj se padobran nije otvorio nakon što je iskočila iz aviona iznad Južne Karoline. Padala je na zemlju brzinom od oko 130 kilometara na sat, ali umesto da se uspaniči povukla je prekidač na rezervnom padobranu koji se međutim zapetljao.

Džoan je nekim čudom pala na ogromni mravinjak i preživela udarac. Teško je disala i bila bez svesti. Otrovni crveni mravi su odmah počeli da je ujedaju. Mravi su uboli Džoan više od 200 puta i stručnjaci veruju da je njihov otrov napunio njen organizam adrenalinom i omogućio srcu da kuca.

Ubrzo je stigla spasilačka ekipa.

Džoan je imala nekoliko slomljenih kostiju i zuba. Takođe je stavljena u komu dok su joj lekari dali 17 transfuzija krvi i uradili 20 rekonstruktivnih operacija.

Statistike kažu da postoji samo 50 odsto šansi da se preživi pad sa 15 metara dok taj broj pada na nulu ako je visina veća od 25 metara.

Džoan je skočila sa padobranom samo dve godine nakon zastrašujućeg incidenta. Preminula je u maju prošle godine nakon duge borbe sa rakom živeći još 23 godine nakon što su joj otrovni crveni mravi pomogli da preživi.

- Džoan je preminula u svom domu okružena ćerkama i partnerom - pisalo je u čitulji.

(Kurir.rs/Dejli star/Preneo Z.Ko)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track