DEVOJKE GREŠKOM PROVELE 38 DANA U NEMAČKOM ZATVORU: Pronađeno 43 kg kokaina u koferu, a kamera otkrila šta se ZAPRAVO DOGODILO
Foto: Printscreen/Facebook

tragikomično

DEVOJKE GREŠKOM PROVELE 38 DANA U NEMAČKOM ZATVORU: Pronađeno 43 kg kokaina u koferu, a kamera otkrila šta se ZAPRAVO DOGODILO

Planeta -

Dve žene provele su 38 dana u nemačkom zatvoru nakon što su greškom osumnjičene za međunarodnu trgovinu drogom.

Katina Baija i Žeani Paolini, obe u svojim četrdesetim godinama, uhapšene su u Frankfurtu pod sumnjom za međunarodnu trgovinu drogom nakon što su policajci otkrili 43 kg kokaina u prtljagu sa njihovim imenima.

Istraga u Brazilu otkrila je da su žene uhapšene nakon međunarodne razmene između trgovaca drogom na aerodromu u Sao Paulu. Na snimcima nadzornih kamera, međutim, vidi se trenutak kad je osoblje aerodroma skidalo njihove torbe sa pokretne trake pre nego što su uklonili nalepnice i zalepili ih na prtljag pun droge.

Kad su Baija i Paolin, koje su inače u emotivnoj vezi, sletele u Nemačku odmah su uhapšene i zatvorene 38 dana pod sumnjom da su trgovale drogom.

Žene su inače planirale tronedeljno putovanje Evropom.

Ketani Baija
foto: Facebook printscreen

- Celo ovo iskustvo bilo je veliki šok za nas i naše porodice. Odveli su me u prostoriju bez prozora, a čim sam ušla rekli su mi da stavim ruke na zid i stavili mi lisice rekavši da sam uhapšena. Mogla sam da razumem samo reč "kokain" dok su me hapsili. Trebalo nam je najmanje četiri sata da konačno shvatimo što se dogodilo jer su morali da pozovu prevodioca. Tada smo saznali za 43 kilograma kokaina u koferima - rekla je Paolini.

Žene su nakon saslušanja prebačene u ženski zatvor u blizini Frankfurta na 38 dana.

- Noću sam slušala žene kako plaču. Nisam znala da li je Žeani jedna od njih jer smo bile u odvojenim ćelijama. Nismo mogli da izbrojimo koliko su nas puta tokom pretrage skinule gole. Bilo je krajnje ponižavajuće - rekla je Baija.

(Kurir.rs/Dejli mejl/Preneo Z.Ko)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track