"ODLIČAN POSAO, 435 KONJSKIH SNAGA ZA 1, DOBRODOŠLI PREDSEDNIČE" Orban i Erdogan razmenili HIT POKLONE povodom jubileja (FOTO)
Foto: AP/Denes Erdos

godišnjica

"ODLIČAN POSAO, 435 KONJSKIH SNAGA ZA 1, DOBRODOŠLI PREDSEDNIČE" Orban i Erdogan razmenili HIT POKLONE povodom jubileja (FOTO)

Planeta -

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan poklonio je mađarskom premijeru Viktoru Orbanu turski električni automobil Togg tokom zvanične posete Budimpešti.

- Predsednik Erdogan poklonio je premijeru Orbanu crni električni automobil marke Togg registarskih oznaka "HU TR-100" u čast 100. godišnjice diplomatskih odnosa između Turske i Mađarske - saopštio je kabinet turskog predsednika.

Na objavljenim fotografijama vidi se kako Orban vozi automobil.

Viktor Orban, Tajip Erdogan
foto: AP/Denes Erdos

Orban je pak gostu poklonio konja po imenu Aristokrat.

Viktor Orban, Tajip Erdogan
foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

- To je bio dobar posao! 435 konjskih snaga u zamenu za jednu. Dobrodošao predsedniče Erdogane - napisao je Orban na svom profilu na društvenoj mreži Fejsbuk.

Erdogan je doputovao u ponedeljak u službenu posetu Mađarskoj. U sklopu poseta Erdogan se sastao s mađarskom predsednicom Katalin Novak i premijerom Viktorom Orbanom, a planirani su susreti i s drugim predstavnicima mađarskih vlasti. Turski lider takođe će učestvovati na sastanku mađarsko-turskog veća za stratešku saradnju.

Mađarski ministar spoljnih poslova Peter Sijarto ranije je rekao da će na sastanku veća za stratešku saradnju biti potpisan sporazum o prioritetnom strateškom partnerstvu i uzajamnoj pomoći u vanrednim situacijama između Mađarske i Turske.

Turski električni automobil Togg inače do 100 kilometara na sat ubrzava za 7,4 sekunde, punjenje do 80 posto snage baterije trajaće 28 minuta s posebnim punjenjem, a iz obične utičnice baterija se puni šest sati.

(Kurir.rs/RIA/Preneo Z.Ko)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track