"ON JE PRAVI MUŠKARAC, KAKVOG VI BRATA PO ORUŽJU IMATE!" Tenkista se sreo sa Putinom, imao POSEBAN ZAHTEV - PROSTO NEVEROVATNO
Foto: Youtube/Комсомольская Правда

"ON JE PRAVI MUŠKARAC, KAKVOG VI BRATA PO ORUŽJU IMATE!" Tenkista se sreo sa Putinom, imao POSEBAN ZAHTEV - PROSTO NEVEROVATNO

Planeta -

Ruski predsednik Vladimir Putin bio je oduševljen pitanjem jednog borca, koji je posle dobijanja odlikovanja u Kremlju zamolio da i njegov komandant dobije orden.

Prema rečima šefa ruske države, to je moguće samo u ruskoj vojsci.

Reč je o tenkisti Nikolaju Harčenku, koji je 8. decembra iz ruku predsednika dobio Zlatnu zvezdu Heroja Rusije. Na sledećoj ceremoniji, ostatku posade su dodeljena najviša državna odlikovanja, ali u tom trenutku mlađi vodnik to nije znao.

- Kakvog pouzdanog brata po oružju imate! Posle dodele priznanja, prišao je - sa čašom šampanjca - i rekao: "Dali su mi orden, i zahvaljujem se, ali zašto je komandant gori od mene? Borio se isto kao i ja - prepričao je Putin njihov dijalog.

- Pravi muškarac - pohvalio je Putin Harčenka, i dodao:

- Nije ništa znao, ali nije zaboravio na vas, svoje drugove.

Prema rečima ruskog predsednika, takav čin teško da je moguć u bilo kojoj drugoj zemlji.

- Generalno, ovo je verovatno tipično samo za Rusiju. Malo je verovatno da se tako nešto dešava igde u drugim armijama. To je moguće samo među našim ljudima - rekao je on.

Pored nagrade za svog saborca, borac je tada tražio i novi tenk T-90 za posadu.

- Nije tražio novac ni odsustvo. Tenk je tražio! I nagradu za svog komandanta. Prosto neverovatno - rekao je Putin.

(Kurir.rs/TASS/Preneo: Đ. M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track