"MOJI UNUCI, ĆERKA, ZET, NEMA IH VIŠE": Očaj Palestinca iz izbegličkog kampa u Gazi koji je Izrael bombardovao, najmanje 70 mrtvih
Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

NAPAD IZVEDEN KASNO SINOĆ

"MOJI UNUCI, ĆERKA, ZET, NEMA IH VIŠE": Očaj Palestinca iz izbegličkog kampa u Gazi koji je Izrael bombardovao, najmanje 70 mrtvih

Planeta -

Ministarstvo zdravlja Pojasa Gaze, koje je pod vlašću Hamasa, saopštilo je da je najmanje 70 ljudi stradalo u izraelskom vazdušnom napadu na izbeglički kamp Al Magazi u centralnom delu te palestinske enklave.

BBC prenosi da će broj poginulih verovatno rasti zbog velikog broja porodica koje žive na tom području.

Izraelska vojska je saopštila britanskom medijskom servisu da proverava izveštaje o napadu.

BBC navodi da su desetine ranjenih iz tog izbegličkog kampa hitno prebačene u obližnju bolnicu "Al Aksa", a na snimcima objavljenim sa lica mesta vide se krvava lica dece i kese sa leševima koje su nagomilane ispred bolnice.

Ministarstvo zdravlja Pojasa Gaze je objavilo da su tri zgrade pogođene u napadu koji je izveden kasno sinoć.

Ašraf al Kudra, portparol tog ministarstva, kazao je da je uništen gusto naseljeni stambeni blok.

Otac koji je u ovom napadu izgubio ćerku i unuke rekao je da je njegova porodica zbog bezbednosti pobegla iz severnog dela Pojasa Gaze u njegov centralni deo.

- Oni su živeli na trećem spratu jedne od zgrada. Zid se srušio na njih. Moji unuci, moja ćerka, njen muž, nema više nikog od njih. Svi smo mete. Civili su mete. Nema bezbednog mesta. Rekli su nam da napustimo grad Gazu, sada smo smo došli u centralni deo Pojasa Gaze da bismo umrli - kazao je on.

(Kurir.rs/BBC/Preneo: N. V.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track