DRON SNIMIO POSLEDNJE MOMENTE BITKE ZA MARJINKU: Upali u rovove, pucaju jedni na druge sa 2 metra, borba na ŽIVOT I SMRT (VIDEO)
Foto: Printscreen/Twitter

drama

DRON SNIMIO POSLEDNJE MOMENTE BITKE ZA MARJINKU: Upali u rovove, pucaju jedni na druge sa 2 metra, borba na ŽIVOT I SMRT (VIDEO)

Planeta -

Izviđački dron zabeležio je završne trenutke bitke za Marjinku!

Na kratkom snimku koji je navodno zabeležen na periferiji strateški važnog grada u Donjecku vidi se borba na jednom od poslednjih uporišta ukrajinskih snaga. Nekoliko ruskih vojnika upalo je u rov nakon čega je nastala razmena vatre sa pripadnicima Oružanih snaga Ukrajine na razdaljini od svega nekoliko metara.

Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu, podsetimo, izvestio je u ponedeljak ruskog predsednika Vladimira Putina da je Marjinka pod kontrolom ruskih snaga. Šojgu je naglasio da je svaki od 3.000 objekata u gradiću tokom prethodnih godina pretvoren u svojevrsnu tvrđavu i da najveće zasluge za preuzimanje kontrole nad gradom ima 150. brigada.

Komandant Oružanih snaga Ukrajine Valerij Zalužni priznao je u utorak gubitak grada koji se nalazi zapadno od Donjecka.

- Marjinka više ne postoji. Ukrajinske trupe su se povukle sa zapadne periferije grada i na nekim mestima su se ukopale u blizini Marjinke, a na drugim malo dalje - rekao je Zalužni.

Bonus video:

04:41

RUSIJA NEĆE DOZVOLITI DA BUDE PONIŽENA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja