ŠOJGU: Ruska vojska ispunila glavni zadatak za ovu godinu, zaustavljena kontraofanziva
Foto: Youtube/Комсомольская Правда/MOTORIZADO

ŠOJGU: Ruska vojska ispunila glavni zadatak za ovu godinu, zaustavljena kontraofanziva

Planeta -

Predsednik Rusije i vrhovni glavnokomandujući Vladimir Putin je visoko ocenio rad rukovodstva i osoblja Ministarstva odbrane

Glavni zadatak Specijalne vojne operacije u 2023. godini bio je da se spreči kontraofanziva Oružanih snaga Ukrajine (AFU) i on je uspešno obavljen, izjavio je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu.

"Vrhovni komandant Vladimir Putin je visoko ocenio rad rukovodstva i osoblja Ministarstva odbrane, zahvalio im je na savesnom ispunjavanju postavljenih zadataka. Glavni napori u protekloj godini bili su usmereni na postizanje ciljeva Specijalne vojne operacije.

Glavni je bio da se spreči realizacija protivofanzive Oružanih snaga Ukrajine, gromoglasno najavljene od strane Ukrajine i njenih saveznika iz NATO-a. Ovaj zadatak je uspešno završen", rekao je on na konferenciji vojnog vrha.

Tome je, prema rečima Šojgua, doprinelo nekoliko odlučujućih faktora - stvaranje efikasnog sistema odbrambenih linija, visoka borbena sposobnost svih jedinica i pojedinica, pouzdanost i efektivnost ruske vojne tehnike, i, iznad svega, vešti i odlučni postupci branilaca otadžbine, koji nesebično osiguravaju bezbednost zemlje i njenih građana.

Šojgu je naveo da Ministarstvo odbrane pamti svakog saborca koji je dao život u izvršavanju zadataka. On je, takođe, napomenuo da podrška učesnicima SVO, kao i porodicama poginulih boraca, ostaje prioritet Ministarstva odbrane.

Ruski ministar govorio je i o velikoj podršci koju narod pruža trupama, koja je, zahvaljujući "patriotskom duhu i jedinstvu, pouzdan oslonac borcima Specijalne vojne operacije".

On je istakao da ruske trupe zauzimaju povoljnije pozicije i proširuju teritoriju pod svojom kontrolom u svim pravcima Specijalne vojne operacije u Ukrajini.

"Dosledno idemo ka postizanju navedenih ciljeva SVO", rekao je Šojgu.

Kurir.rs/RT

Bonus video:

03:36

OVA KULMINACIJA VODI KA NUKLEARNOM RATU! Radenović: Ovo je borba dobra i zla! Kreće ruska ofanziva i imaće STRAŠNE POSLEDICE!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track