UKRAJINA RAZNELA I DRUGI RUSKI BROD NA KRIMU?! Pojavili se satelitski snimci napada na Feodosiju NEVIĐEN ŠOK ZA MOSKVU (VIDEO)
Foto: Youtube/ news_ua

novi detalji

UKRAJINA RAZNELA I DRUGI RUSKI BROD NA KRIMU?! Pojavili se satelitski snimci napada na Feodosiju NEVIĐEN ŠOK ZA MOSKVU (VIDEO)

Planeta -

Oružane snage Ukrajine prema navodima loklanih medija pogodile su još jedan ruski brod u luci Feodosija na Krimu!

Ukrajinski radio Sloboda, pozivajući se na satelitske snimke zaliva pre i posle raketnog napada na veliki desantni brod "Novočerkask", navodi da je delimično potonulo još jedno plovilo.

Navodno je potonuo i stari školski brod "UTS-150" koji se može videti na ranijim fotografijama iz luke na tom mestu.

Portparol vazduhoplovnih snaga Jurij Ignat Ukrajine rekao da je luku tokom noći između ponedeljka i utorka pogodilo nekoliko englesko-francuskih projektila dugog dometa Storm Shadow/SCALP.

Ignat navodi da Rusija može da obori te projektile, ali da se protivvazdušna odbrane Moskve može zaobići korišćenjem "određene taktike" odnosno "dobrog zapadnog oružja".

- Razmere detonacije broda sugerišu da je tamo bilo municije. Sam brod verovatno neće moći da bude popravljen - navodi Ignat.

Mikola Oleščuk, komandant ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva, pohvalio se akcijom i naveo da ruska Crnomorska flota postaje sve manja i manja

- Ovog puta, nakon krstarice "Moskva", glavnog broda ruske Crnomorske flote, ispraćen je na put i veliki desantni brod "Novočerkask" - naveo je Oleščuk.

(Kurir.rs/Strana/Preneo Z.Ko)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track