"NETANJAHU SE NE RAZLIKUJE OD HITLERA"! Erdogan žestoko udario: Izraelski napadi su kao nacistički progon Jevreja!
Foto: AP Christophe Ena, AP Pavel Golovkin

"NETANJAHU SE NE RAZLIKUJE OD HITLERA"! Erdogan žestoko udario: Izraelski napadi su kao nacistički progon Jevreja!

Planeta -

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je danas da se izraelski premijer Benjamin Netanjahu ne razlikuje od Adolfa Hitlera i uporedio je izraelske napade na Gazu sa nacističkim progonom Jevreja.

Govoreći na jednom događaju u Ankari, Erdogan je ponovio svoje kritike zapadne podrške Izraelu i dodao da je Turska spremna da primi akademike i naučnike koji su se suočili sa progonom zbog svojih stavova o sukobu u Gazi, prenosi Rojters.

Turski predsednik je prošle nedelje izjavio da je sramota za čovečanstvo da toliko „slavnih“ država skrštenih ruku gleda izraelske „varvarske napade, masakre i pljačke“.

„Istorija će suditi onima koji su odgovorni za izazivanje ove odvratne slike, onima koji su pokušali da je legitimizuju i onima koji su zatvorili oči pred njom“, rekao je Erdogan na prošlonedeljnoj ceremoniji dodele predsedničkih nagrada za kulturu i umetnost u Ankari.

Kurir.rs/Anadolija

Bonus video:

05:50

NETANJAHU JE PRIVRŽEN PUTINU, ČIM SE RAT ZAVRŠI, VOJSKA PREUZIMA Đukić: Traže ostavku Gutereša, OVO JE PREVRŠILO svaku meru

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track