"NISMO U STANJU DA OBORIMO VEĆINU RUSKIH PROJEKTILA": Bolno priznanje ukrajinskog generala, ima i POSEBNU PORUKU za Zapad
Foto: Youtube/US Military News/Kurbanova LIVE

"NISMO U STANJU DA OBORIMO VEĆINU RUSKIH PROJEKTILA": Bolno priznanje ukrajinskog generala, ima i POSEBNU PORUKU za Zapad

Planeta -

Vazduhoplovstvo Ukrajine nije u stanju da obori većinu ruskih projektila, a zapadni sistemi protivvazdušne odbrane (PVO) štite samo neke oblasti, izjavio je predstavnik komande ukrajinskog vazduhoplovstva Jurij Ignjat.

Prema njegovim rečima, ukrajinske snage PVO ne mogu efikasno da obaraju avione, balističke rakete, kao ni rakete kompleksa S-300.

- Jasno je da ne možemo sve ovo da oborimo. Svi razumemo da smo tek u maju počeli da obaramo Patriotima, i to samo na određenom području gde je stacioniran. Dakle, morate razumeti da obaramo samo krstareće rakete ili H-59 - rekao je on.

Prema njegovim rečima, zapadni partneri su u Ukrajinu prebacili nedovoljan broj PVO sistema Patriot, potrebno ih je najmanje 20.

- Nije dovoljno, malo baterija nije dovoljno, nama treba 20 tako da zaista možemo da ostvarimo stabilnost - dodao je on.

Dan ranije, Ignjat je priznao da ukrajinske snage PVO nisu oborile nijednu supersoničnu krstareću raketu H-22 od početka ruske specijalne vojne operacije.

(Kurir.rs/TASS/Preneo: Đ. M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track