GORI KIJEV, KLIČKO OBJAVIO DA JE U TOKU VELIKI RUSKI NAPAD: Raketa prozujala kraj zgrade, sirene zavijaju u CELOJ UKRAJINI (VIDEO)
Foto: AP Andrew Kravchenko, Printscreen/Twitter/OSINTdefender

MASOVNI UDAR

GORI KIJEV, KLIČKO OBJAVIO DA JE U TOKU VELIKI RUSKI NAPAD: Raketa prozujala kraj zgrade, sirene zavijaju u CELOJ UKRAJINI (VIDEO)

Planeta -

Vitalij Kličko, gradonačelnik Kijeva, objavio je da su se jutros eksplozije čule u ukrajinskoj prestonicu usled još jednog masovnog ruskog napada na susednu zemlju.

Kijev indipendent prenosi da je ukrajinsko ratno vazduhoplovstvo izdalo vazdušnu uzbunu za sve oblasti Ukrajine.

- Neka postrojenja i stambene zgrade u više okruga prestonice je bez struje - objavio je Kličko.

Vitalij Kličko
foto: Panthermedia / Profimedia, Screenshot Twitter

Gradska vojna uprava objavila je na Telegramu da su ostaci ruske rakete pali na višespratnu stambenu zgradu u okrugu Pečerski.

Kijev, Ukrajina
foto: Printscreen/Twitter/OSINTdefender

U okrugu Oblonski delovi rakete pali su na prostor na kojem se nalazi skladište, a u okrugu Holosivski na područje gradskog parka.

- U okrugu Podilski navodno su pogođeni infrastrukturni objekti i gasovod - naveo je Kličko.

On je objavio da su tamo upućene spasilačke ekipe.

Navodi se da je Oleh Sinjehubov, guverner Harkovske oblasti, saopštio da je i Harkov izložen ruskom napadu i poručio stanovništvu da odmah ode u skloništa.

Ukrajinski sajt navodi da su stradale dve žene, a skoro 70 ljudi ranjeno, dok je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na Telegramu objavio da su "prema trenutnim podacima 92 osobe povređene i četiri poginule" i osudio ruski teror.

(Kurir.rs/Kyiv Independent/Preneo: N. V.)

Bonus video:

05:51

JEZIVE TVRDNJE PUKOVNIKA: UKRAJINA KREĆE U MOBILIZACIJU TRUDNICA, ŠALJU IH NA LINIJU FRONTA! Formirane su posebne ženske jedinice

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track