RUSI SPRŽILI MOĆNE LEOPARDE: Težak udarac za Ukrajinu, poslali vod oklopnih zveri u juriš, ali nisu DALEKO ODMAKLE (VIDEO)
Foto: Printscreen

haos na frontu

RUSI SPRŽILI MOĆNE LEOPARDE: Težak udarac za Ukrajinu, poslali vod oklopnih zveri u juriš, ali nisu DALEKO ODMAKLE (VIDEO)

Planeta -

Borci ruske grupe "Zapad" uništili su u pravcu Svatovskog vod tenkova Leopard-2A6 nemačke proizvodnje, koje su Oružane snage Ukrajine dobile od Zapada, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

- U rejonu naselja Terni otkrivena je priprema militanata Oružanih snaga Ukrajine za izvođenje napada na položaje ruskih trupa uz učešće oklopnog voda na tenkovima Leopard-2. Ruski vojnici, koristeći visokopreciznu municiju, uništili su oklopni vod Oružanih snaga Ukrajine - saopštio je juče vojni resor.

Na snimku koji je objavilo Ministarstvo odbrane vide se tri Leopard-2A6 sa karakterističnom dodatnom zaštitom kupole, koji su pogođeni za garantovano uništenje sa više municije, uključujući dronove kamikaze Lancet.

Tenkove Leopard-2 Ukrajini isporučuju Nemačka, Poljska, Holandija, Švedska, Portugal i Španija, kao i Кanada. Međutim, kako je primetio ruski ministar odbrane Sergej Šojgu, oni nisu promenili situaciju na bojnom polju.

Prema njegovim rečima, tokom kontraofanzive koja je počela 4. juna, Oružane snage Ukrajine izgubile su 766 tenkova, uključujući 37 Leoparda.

Kurir.rs/RIA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track