UKRAJINSKA PVO PRED KOLAPSOM: Efikasnost znatno opala, ruska taktika sa neprekidnim udarima daje rezultate!
Foto: Ministarstvo odbrane Ukrajine

UKRAJINSKA PVO PRED KOLAPSOM: Efikasnost znatno opala, ruska taktika sa neprekidnim udarima daje rezultate!

Planeta -

Uprkos izjavama Kijeva o navodnom odbijanju svih napada ruskih raketa i dronova kamikaza, efikasnost ukrajinske protivvazdušne odbrane je značajno opala.

Neprekidni napadi koji su počeli nakon što su ukrajinske oružane snage napale Belgorod preopteretile su ukrajinsku protivvazdušnu odbranu, a prijavljeno je i nedostatak protivvazdušnih raketa.

Ovo izveštavaju ukrajinski izvori pozivajući se na izvore u Generalštabu Oružanih snaga Ukrajine.

Ukrajinska protivvazdušna odbrana je preopterećena, protivvazdušni sistemi nemaju vremena da promene položaje, napadaju ruske rakete i bespilotne letelice kamikaze.

Ruska taktika sa praktično neprekidnim udarima daje plodove; danas je ukrajinska protivvazdušna odbrana pogodila ne više od polovine ciljeva. Izvori u Generalštabu Oružanih snaga Ukrajine govore o 50% pogođenih ciljeva, ali to su naduvane brojke; neki stručnjaci tvrde da nije više od 35% pogođenih ciljeva. Sve izjave da su svi dronovi ili rakete oboreni su pokušaj puste želje.

PVO, sistem Patriot, Patriot, antiraketni sistem Patriot
foto: EPA / Atef Safadi

“PVO je preopterećena i nema vremena za promenu položaja zbog neprijateljske taktike svakodnevnih udara. Sada je efikasnost pala sa 70% na 50%, a ako se raketni napadi nastave, protivvazdušna odbrana neće moći da odbije većinu napada”, piše ukrajinski TG-kanal “Rezident”.

Prema drugom ukrajinskom TG kanalu „Legitimni (Legitimnый)“, Generalštab Oružanih snaga Ukrajine namerno precenjuje broj raketa koje je lansirala Rusija da bi pričao o 80% „oborenih“ na pozadini ogromnog broja dolazaka.

Ovo je neophodno prijaviti zapadnim sponzorima, inače neće biti zaliha. Istovremeno, Rusija ne pogađa civilne ciljeve, svi pogoci u kuće su ili fragmenti oborenih raketa ili ukrajinske protivvazdušne rakete. Svi ostaci pronađeni u Kijevu su pojačivači raketa protivvazdušne odbrane.

“Prema našim podacima, realna statistika obaranja oko 35 odsto od ukupnog broja lansiranih raketa”, navodi ukrajinski izvor.

Kurir.rs/TV Front

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track