KAKO RUSI BIRAJU METE: Na nišanu skladišta municije i vojni objekti gde se proizvode rakete i dronovi
Kijev, Foto: Printscreen/Twitter/Volodymyr Zelenskyy

KAKO RUSI BIRAJU METE: Na nišanu skladišta municije i vojni objekti gde se proizvode rakete i dronovi

Planeta -

Ruska vojska izvela je još jedan talas udara na ukrajinske vojne objekte, kao odgovor na nedavne napade na Donjeck i Belgorod

Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je danas da su ruske oružane snage "izvele grupni udar preciznim oružjem velikog dometa i bespilotnim letelicama na preduzeća vojnoindustrijskog kompleksa Ukrajine".

"Ruske snage izvele su napade na objekte vojnoindustrijskog kompleksa Ukrajine, koji su proizvodili bespilotne letelice i rakete i vršile remont vojne tehnike u Kijevu i njegovom predgrađu. Misija je ispunjena, ciljevi su pogođeni", saopštio je portparol Ministarstva odbrane Rusije general-potpukovnik Igor Konašenkov na brifingu.

Ruski zvaničnici su naveli da je baraž posebno bio usmeren na objekte u Kijevu i njegovim predgrađima u kojim su se proizvodile rakete i dronovi, kao i one u kojim je popravljano naoružanje i druga vojna oprema.

Belgorod
Belgorodfoto: Printscreen/X

Drugi udari bili su usmereni na skladišta raketa, municije i avionskog naoružanja koje su Kijevu isporučile zapadne zemlje.

Dve lokacije povezane sa nacistima iz Drugog svetskog rata oštećene su u gradu Lavovu tokom noći 1. januara prilikom napada ruskih dronova, saopštio je gradonačelnik tog grada Andrej Sadovij.

Naime, velika eksplozija uništila je kuću-muzej posvećenu Romanu Šuheviču, vođi Organizacije ukrajinskih nacionalista, koji je učestvovao u terorističkim aktivnostima i ubistvima kada je Lavov bio deo Poljske tokom međuratnih godina.

Na snimcima koje je Sadovij podelio na mreži vidi se da je muzej u potpunosti uništen, a da su na tom mestu ostala samo spomen ploča i oštećena statua Šuheviča.

Ranije tokom dana, ukrajinski zvaničnici i mediji izvestili su o masovnom raketnom napadu na Kijev i Harkov, grad nedaleko od ruske granice, tvrdeći da ima mnogo žrtava.

Novi udari raketama i dronovima usledili su nakon što je Ukrajina prošle nedelje napala ruski pogranični grad Belgorod, ubivši 25 ljudi, uključujući nekoliko dece, dok je više od 100 povređeno.

Kurir.rs/RT

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja