VIŠE OD 70 MRTVIH U EKSPLOZIJAMA U BLIZINI GROBA GENERALA SULEJMANIJA: Jezive scene, tela leže oko džamije, neviđen užas (VIDEO)
Foto: Printscreen/Twitter

terorizam

VIŠE OD 70 MRTVIH U EKSPLOZIJAMA U BLIZINI GROBA GENERALA SULEJMANIJA: Jezive scene, tela leže oko džamije, neviđen užas (VIDEO)

Planeta -

Više od 70 ljudi poginulo je u dve eksplozije koje su odjeknule u iranskom gradu Kermanu blizu mesta gde je sahranjen moćni general Kasim Sulejmani.

Lokalni mediji prenose da ima više od 170 povređenih.

Iranska agencija IRNA navodi da je prva eksplozija odjeknula blizu groblja, a druga nekoliko minuta kasnije na putu ka groblju Golzar.

Lokalne vlasti nazvale su eksplozije terorističkim napadom.

- Čula se ogromna eksplozija u blizini džamije Saheb al-Zaman u kojoj je pokopan poznati šef spoljnih operacija Revolucionarne garde u Kermanu na jugu Irana. Druga eksplozija se čula u blizini džamije - navodi lokalna televizija.

Kasim Sulejmani
foto: Wikipedia/Sayyed Shahab-o-din Vajedi

Dve bombe, koje su izazvale eksploziju u blizini groblja gde se održavala povorka žalosti povodom godišnjice smrti iranskog generala, nalazile su se u vrećama i detonirane su daljinski, prenosi iranska državna agencija Tasnim.

Napad se dogodio tokom memorijalne šetnje na godišnjicu ubistva iranskog generala.

Sulejmani je ubijen u noći 3. januara 2020. godine u Bagdadu.

SAD su izvele operaciju kako bi eliminisale komandanta specijalnih snaga Iranske revolucionarne garde Kasima Sulejmanija i zamenika šefa iračke šiitske milicije Abu Mahdija al-Muhandisa koje je Vašington smatrao odgovornim za napad na američku ambasadu u Bagdadu 31. decembra 2019. godine.

(Kurir.rs/RIA/Preneo Z.Ko)

Bonus video:

02:05

MOGUĆA KOPNENA OFANZIVA AMERIKE NA IRAN? Zoronjić tvrdi: SAD će krenuti u invaziju kao što su na Irak, zato su uplašeni

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track