PROŠLA KLJUČNA 72 SATA, SVE VIŠE ŽRTVA U JAPANU Sve su manje šanse da u ruševinama ima još preživelih
Foto: Kyodo News via AP

Prema poslednjim podacima, u potresu 77 mrtvih

PROŠLA KLJUČNA 72 SATA, SVE VIŠE ŽRTVA U JAPANU Sve su manje šanse da u ruševinama ima još preživelih

Planeta -

Na hiljade spasilaca u Japanu nastavilo je da pretražuje ruševine nakon razornog zemljotresa jačine 7,6 stepeni po Rihterovoj skali koji je pogodio poluostrvo Noto, iako su sve manje šanse da će pronaći preživele!

Prema poslednjim podacima, u potresu, najjačem još od 2016. godine, poginulo je 77 osoba. Klizišta Spasioci se nadaju da će i nakon isteka trodnevnog vremenskog okvira od 72 sata od najjačeg udara uspeti da pronađu nekog od preživelih. Ipak, Masuhiro Izumija, gradonačelnik grada Suzua, gde je srušeno više od 90 odsto zgrada i kuća, svestan je da ostalo vrlo malo vremena: - Moramo da skupimo svu preostalu snagu i da nastavimo s naporima za spasavanje i potragu za preživelima.

Japan, Zemljotres
foto: Kyodo News via AP

Prema hitnim službama, stopa preživljavanja naglo opada 72 sata nakon zemljotresa. Jer iako je neko preživeo zemljotres i nije teže povređen, teško da može da preživi bez vode ili hrane. Napore spasilaca otežavaju uništeni putevi i udaljenost najteže pogođenih područja. Poluostrvo Noto je posle glavnog udara pogodilo još čak 600 naknadnih potresa, što povećava strah od klizišta i povećava štetu na zgradama i infrastrukturi. Više od 33.000 ljudi evakuisano je iz svojih domova, oko 100.000 kuća nema vodu, dok je oko 30.000 domaćinstava i dalje bez struje. U pojedinim oblastima i dalje ne funkcionišu mobilni telefoni.

(Kurir.rs)

Bonus video:

01:50

RAZORNI ZEMLJOTRES U KINI, IMA MRTVIH: Spasioci tragaju za zarobljenima ispod ruševina

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track