NOVA FAZA RATA! Izraelske vlasti saopštile ŠTA ĆE BITI SA GAZOM POSLE ZAVRŠETKA SUKOBA: Da li ćete sada da se UMEŠATE? (VIDEO)
Foto: Printscreen/Youtube

"ima raketa, ali ne i čizama"

NOVA FAZA RATA! Izraelske vlasti saopštile ŠTA ĆE BITI SA GAZOM POSLE ZAVRŠETKA SUKOBA: Da li ćete sada da se UMEŠATE? (VIDEO)

Planeta -

Islamska država preuzela je odgovornost za dve eksplozije u kojima je poginulo preko 100 ljudi i ranjeno više desetina, na ceremoniji u Iranu u znak sećanja na komandanta Kasema Sulejmanija.

Islam, mapa, karta
foto: Printscreen/islam-landkarte.at

A u Bejrutu je, u prisustvu zvaničnika Libana i lidera Hamasa, sahranjen jedan od istaknutijih vođa te militantne organizacije, Saleh al-Aruri, koga su ubile izraelske vazdušne snage.

Gaza
foto: AP Emrah Gurel

Nebojša Obrknežev, politički analitičar i Vinko Pandurević, general u penziji komentarisali su sukob Izraela i Gaze u jutarnjem programu Kurir TV.

"Ovo je možda vreme da se obračunaju sa Izraelom. Islamska država može biti ta koja je organizovala ovako nešto, jer sada pokušava Iran staviti pred svršen čin..." , započeo je Pandurević.

Izrael, Vinko Pandurević, Nebojša Obrknežev
foto: Kurir

"Tačno se vidi ta jedna zaoštrenost između Irana i Sjedinjenih američkih država preko Izraela", smatra Obrknežev.

- Da li ćete sada da se umešate? To su arhineprijatelji... Liban se suzdržava, nisu spremni da uđu u sukob. Amerika je povukla jedan nosač aviona, a Blinken dolazi ovih dana na Bliski Istok, on želi da obiđe Saudijsku Arabiju, Katar, Egipat, pa i Tursku. Vidimo da suzdržanost nije dala rezultata - rekao je Pandurević uz dodatak:

Palestinci će upravljati Gazom posle rata

Palestinci će biti ''na čelu Gaze'' nakon završetka rata, izjavio je izraleski ministar odbrane Joav Galant.

On je najavio i novu fazu u ratu sa palestinskom militantnom grupom Hamas, rekavši da će Izrael na severu Pojasa Gaze preći na nov borbeni pristup u skladu sa vojnim učinkom na terenu.

- Da je tu bilo želje da se umanji humanitarna katastrofa, Izrael je mogao stanovništvo iseljavati, a Blinken više puta obećavao da će zaštiti civile, a vidimo da Izrael ima dozvolu za ovo što radi - rekao je.

00:49

NOVA FAZA RATA! Izraelske vlasti saopštile ŠTA ĆE BITI SA GAZOM POSLE ZAVRŠETKA SUKOBA: Da li ćete sada da se UMEŠATE? (VIDEO)

Izraleski ministar odbrane Joav Galant juče je naveo da će Izrael na severu Pojasa Gaze preći na nov borbeni pristup. Prema njegovim rečima, izraelske operacije obuhvatiće racije, rušenje tunela, vazdušne i kopnene udare i akcije specijalnih snaga. Ovo je najava potpunog uništenja..

"Najave da to stanovništvo treba iseliti u Kongo, to je neverovatno", komentariše Obrknežev.

Izrael, Vinko Pandurević, Nebojša Obrknežev
foto: Kurir

- Kako Izrael zauzme neki kvart, on ruši sve stambene objekte... Tako da, ta priča nova faza i nova strategija rata, pitanje je šta znači. Kompletna površina od 560 kilometara je napadnuta i idu na osvajanje čitave teritorije. Zašto se ne otvori koridor ka Zapadnoj obali? - znatiželjan je Obrknežev.

Dok traje rat na ukrajinskom frontu, Predsednik Rusije Vladimir Putin povlači još neke poteze. Juče je doneo odluku da stranci koji se bore na ruskoj strani u Ukrajini mogu da dobiju državljanstvo Rusije za sebe i članove porodice.

Šta znači ova odluka?

"Imamo rakete, a nemamo čizme", istakao je Pandurević, prokomentarisavši odluku predsednika Ruske Federacije.

- Svaki vojnik je važan. Uključeno je 400.000 vojnika u Rusiji. Svi imaju dovoljno naoružanja tehnike. Imamo raketa, a ne i čizama, u prevodu nema ko da obuje te čizme i ratuje - istakao je.

Kurir.rs

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Bonus video:

09:46

NATO SE ŠIRI I DALJE, RUSIJA SADA MORA DA INTEGRIŠE BELORUSIJU I KAZAHSTAN! Stručnjaci: Napad na Finsku bi značio SVETSKI RAT

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja