ON JE OTKRIO KAKO SU EPSTAJN I MASKVEL MAMILI MALOLETNICE: U dokumentima je i svedočenje detektiva koji je PRVI JURIO PEDOFILA
Foto: Miami Herald/TNS/ABACA / Abaca Press / Profimedia, Handout / AFP / Profimedia, AP, AP/John Minchillo

DŽOZEF RIKARI, POLICAJAC IZ PALM BIČA, RAZGOVARAO SA ŽRTVAMA

ON JE OTKRIO KAKO SU EPSTAJN I MASKVEL MAMILI MALOLETNICE: U dokumentima je i svedočenje detektiva koji je PRVI JURIO PEDOFILA

Planeta -

Javnosti je dostupan i drugi paket dokumenata vezanih za američkog milionera i osuđenog pedofila Džefrija Epstajna, koji je 2019. umro u pritvoru dok je čekao novi proces zbog se*s trafikinga.

Nakon što su, na osnovu sudske odluke donete 18. decembra, stotine stranica otpečaćene u sredu, juče je obelodanjeno još 19 dokumenata na više od 300 stranica.

One se odnose na tužbu koju je 2015. podnela Amerikanka Virdžinija Roberts Đufre, jedna od Epstajnovih žrtava.

Đufre je tvrdila da ju je Epstajn se*sualno zlostavljao dok je bila maloletna, a da mu je Gislejn Maksvel, milionerova bivša devojka, pomagala u tome.

CNN navodi da se u jednom od novoobjavljenih dokumenata nalazi i svedočenje Džozefa Rikarija, policijskog detektiva iz Palm Biča, koji je opisao proces kojim su Epstajn i Maksvel pronalazili i regrutovali devojke "kako bi obavljale masaže i rad u Epstajnovom domu".

Američka televizija navodi da je Rikari bio glavni detektiv u prethodnom pedofilskom slučaju koji je protiv Epstajna vođen sredinom prva decenije 21. veka.

U dokumentu stoji da je Rikari, na pitanje advokata sa koliko je devojaka koje je Maksvel regrutovala on lično razgovarao, dao približnu brojku.

- Rekao bih oko 30. 30, 33 - naveo je detektiv.

Usledilo je novo pitanje advokata.

- A na kraju masaže, ako bi žrtva dovela prijateljice, njoj bi bilo plaćeno za regrutovanje tih prijateljica? - upitan je Rikari.

Detektiv je samo kratko odgovorio sa "Tačno".

Džozef Rikari
Džozef Rikarifoto: Miami Herald/TNS/ABACA / Abaca Press / Profimedia

U drugom delu dokumenta navodi se advokatovo pitanje upućeno Rikariju "da li je utvrdio da je ‘masaža’ zapravo bila šifra za nešto drugo".

- Kada su one obavljale masažu, to je bilo se*sualno zadovoljenje - naveo je detektiv.

CNN navodi da je druga osoba koja je pored Đufre tužila Epstajna, a čije ime i dalje nije obelodanjeno, navela u svedočenju iz 2016. da joj je, kada je imala između 15 i 17 godina, plaćeno da masira Džefrija Epstajna, iako nikada ranije nije to radila.

Džefri Epstajn i Gislejn Maksvel
Džefri Epstajn i Gislejn Maksvelfoto: Profimedia / Splash

Navodi se da je ona mislila da masaža "ne uključuje se*sualnu aktivnost".

- To je bila moja pretpostavka - poručila je jedna od Epstajnovih žrtava.

Ipak, ta pretpostavka se ispostavila kao pogrešna.

- Samo sam bila tamo i odjednom mi se nešto užasno desilo - opisala je ona iskustvo koje je imala s Epstajnom i dodala da ono "nije trebalo da bude se*sualno, ali jeste to bilo".

(Kurir.rs/CNN/Preveo: N. V.)

Bonus video:

02:23

ZBOG LAJKOVA RODITELJI IZLAŽU DECU UŽASNOJ OPASNOSTI! Manijaci skrinšotuju gole slike dece i PRODAJU pedofilima za mizaran novac!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja