"ON JE EPSTAJNA UVEO U AGENTURU MOSADA" Šok tvrdnja Da Vinče: Sahranjen na najskupljem svetskom groblju, govor mu držao PREMIJER
Foto: Handout / AFP / Profimedia

kurir tv

"ON JE EPSTAJNA UVEO U AGENTURU MOSADA" Šok tvrdnja Da Vinče: Sahranjen na najskupljem svetskom groblju, govor mu držao PREMIJER

Planeta -

Bil Klinton voli kada su devojke mlade. Ova rečenica koja je isplivala u toku suđenja Džefriju Epstajnu za trgovinu ljudima, urezala se u svest svih onih koji su slučaj pratili.

Zato nije ni začudilo ogromno interesovanje javnosti za otvaranje poverljivih dokumenata iz suđenja Epstajnovoj najbližoj saradnici Gislejn Maksvel.

I naravno, usledio je veliki šok. Doduše, ne isti kod svih. Dok su jedni likovali što su se u papirima među prijateljima osumnjičenog pedofila nalazili najuticajniji ljudi u poslednjih pola veka poput već spomenutog Klintona, Donalda Trampa, Princa Endrjua ili Majkla Džeksona, drugi su razočarano utvrdili da spominjanje imena nije dokaz, da su očekivali više materijalnih potvrda za optužbe te zaključili da će se i ovoga puta, kao i u mnogo slučajeva ranije, pedofili iz visokog društva izvući nekažnjeno.

0544039704, Robert Maksvel
foto: Profimedia

Da li je to zaista tako, ima li pravde za žrtve moćnika, te hoće li se ikada saznati ko je sve privatnim avionima leteo na ostrvo, voditelji Pulsa Srbije pitali su svoje goste, novinare Vesnu de Vinču i Džona Bosnića.

- Džefri Epstajn je osoba opskurnog miljea, koja se razvijala do tog momenta kada je postao ono što jeste - pedofil i čovek koji se koristi mladim ženama zarad određenih uticaja. Radio je prvo u školi bez diplome kao profesor interesantne matematike i fizike, a onda je potom ušao u bankarske krugove, tu se edukovao i brzo sam ostao i postao savetnik za poreze, za izbegavanje poreza, za utaje svih mogućih razmera, sklanjanje novaca u ofšor kompanijama, za dugove, povraćaj dugova itd. Znači, u tom krugu se polako izbrusio i družio se sa najbogatijim ljudima sveta - započela je Da Vinča.

- Tu mu se očigledno rodila ideja kako dalje i šta dalje, ali vrlo je važno znati da je ključna ličnost na tu temu životnu koju svi mi patimo danas čovek koji se zove Robert Maksvel, otac Gislejne Maksvel. Oni su se upoznali 80-ih godina kada je Epstein njemu savetovao baš da utaji neke stvari, skloni neke novce na ofšor mestima itd. I krenuli su u zajedničko druženje, intimizaciju da bi ga, eto, moramo sad da kažemo, to je vrlo ekskluzivno, Robert Maksvel uvukao u agenciju Mosada - otkrila je sagovornica Kurir TV.

04:07

ON JE EPSTAJNA UVEO U AGENTURU MOSADA Šok tvrdnja Da Vinče: Sahranjen na najskupljem svetskom groblu, govor mu držao PREMIJER

- Robert Maksvel je bio izuzetno interesantna figura. On je preživeo Holokaust. On je bio Jevrej iz Čehoslovačke. Roditelji su mu stradali u Holokaustu. Došao je u Englesku, promenio svoje ime. Postao je jako uticajan, bio veliki medijski mogul, kupio je Dejli Miror, napravio veliku, ogromnu korporaciju. Bio je laburista, bio je član parlamenta. I 1991. godine je na brodu koji se zvao Lady Ghislaine, po njegovoj ćerki, nestao u moru i posle je nađen mrtav. Sahranjen je na Maslinovoj gori, u Jerusalimu. Maslinova gora, da znate, tu su najskuplji grobovi na svetu. Na sahrani mu je bilo prisutno šest velikih Mosad agenata. Na sahrani je govorio i premijer Jicak Šamir i rekao, da je Robert za Izrael učinio mnogo više nego što danas možemo da kažemo - ispričala je Da Vinča..

Kurir.rs

Bonus video:

05:21

ČEKALI SMO DA SE OVO DOGODI! Glumac iz Njujorka o SKANDALU KOJI TRESE AMERIKU: Britanski princ je u NAJVEĆEM PROBLEMU (VIDEO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track