OVO BOLI! Zaharova "udarila šamar" realnosti EU: "Pre nego što ojačate vojsku, BOLJE RAZMISLITE O OVOME"
Foto: Profimedia / Russian Foreign Ministry /TASS

u centar

OVO BOLI! Zaharova "udarila šamar" realnosti EU: "Pre nego što ojačate vojsku, BOLJE RAZMISLITE O OVOME"

Planeta -

Portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova predlaže da, pre nego što EU ojača vojsku, dobro razmisli koje će gorivo ta vojska da koristi, s obzirom da iz Vašingtona svako malo može da doleti neka ucena.

"Vojska EU? A da možda najpre razmotrite razvoj sopstvene kovid vakcine, ili da humano, u skladu sa svojim međunarodnim obavezama, zaštitite granice te Evropske unije i rešite pitanje izbeglica i migranata", piše Zaharova na Telegramu.

Takođe, valjalo bi im da razmisle koje će gorivo ta vojska koristiti za vozila i avione, dodaje Zaharova. Jer posle može da se desi, nastavlja ona, da američki predsednik sleti u Brisel i kaže da podiže cene na gorivo, ako vojska EU ne napadne one na koje Vašington upre prstom.

Marija Zaharova
foto: Profimedia / Russian Foreign Ministry/ TASS

"Inače, zašto onda svaka NATO država (čitaj EU) mora da ulaže u 'zajedničku kasu', koja suštinski pripada Vašingtonu, tolike sume novca, koje, kako se tvrdi, odlaze na osiguravanje bezbednosti", zapitala se.

Zaharova je na ovaj način reagovala na reči zamenika premijera i ministra spoljnih poslova Italije Antonija Tajanija koji je rekao da Evropska unija mora da formira sopstvene oružane snage koje bi mogle da igraju ulogu u održavanju mira i sprečavanju sukoba.

(Kurir.rs/RT Balkan/Preneo: A.N.)

Bonus video:

00:28

ZAHAROVA: OVK MOŽDA PRISUTNA U UKRAJINI POD DRUGIM IMENOM! Na borbenim područjima pronađena tela sa odstranjenim organima

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track