INVESTITORI U PANICI ZBOG NAVODA DA SE MASK REDOVNO DROGIRA: Milijarder negira optužbe, ali potez direktorke Tesle sve govori
Foto: EPA Tolga Akmen Pool

šokantno

INVESTITORI U PANICI ZBOG NAVODA DA SE MASK REDOVNO DROGIRA: Milijarder negira optužbe, ali potez direktorke Tesle sve govori

Planeta -

Direktori i investitori u kompanijama koje vodi Ilon Mask pitaju se u kojoj je meri trenutno najpoznatiji poslovni lider sveta zavisan od opijata!

Volstrit džurnal objavio je članak baziran na izjavama neimenovanih svedoka prema kojima Mask, čest gost privatnih zabava, konzumira kokain, ekstazi, LSD, halicinogene pečurke... Mask je pri tome gostujući kod Džoa Rogana u septembru 2018. godine javno pred kamerama pušio marihuanu.

Podjednako je osetljivo pitanje Maskovog dokumentovanog redovnog korišćenja ketamina. Mask je u avgustu javno rekao da ketamin dobija na recept kao antidepresiv.

Informacije Volstrit džurnala preneli su Blumberg i niz drugih poslovnih časopisa. To nije prvi put da je Mask pod lupom javnosti zbog korišćenja opijata.

- Nakon tog jednog povlačenja kod Rogana složio sam se na zahtev Nase da tri godine obavljam slučajna testiranja. Tragovi droga ili alkohola nisu pronađeni - napisao je Mask na svom nalogu na društvenoj mreži X nakon članka.

Maskov advokat, Aleks Spiro, izjavio je za Volstrit džurnal da se Mask redovno i bez najave testira na droge u svojoj kompaniji Spejs X i da nikada nije pao na testu. Spiro je takođe rekao da članak obiluje "lažnim" informacijama, ali svoje tvrdnje nije detaljnije komentarisao.

Linda Džonson Rajs, koja je postala direktorka Tesle 2017, dve godine kasnije nije išla na reizbor jer je navodno bila frustrirana Maskovim korišćenjem opijata.

Nije poznato u kojoj je meri Mask (52) zabrinut zbog potencijalnih posledica psihijatrijske terapije depresije ketaminom. Čovek može da postane zavisan od ketamina, a ima vrlo neugodne nuspojave ako se koristi uz alkohol ili druge opijate. Pojedina istraživanja uticaja ketamina ukazuju na ozbiljnije dugoročne neurološke probleme određenih struktura u mozgu, a to vodi do problema s memorijom i drugim izvršnim funkcijama.

Ketamin je prema medijskim izvještajima redovno u preteranim količinama koristio nedavno preminuli glumac Metju Peri. U izveštaju o njegovoj autopsiji pisalo je da je preminuo od "akutnih efekata" tog anestetika sa psihodeličnim svojstvima.

Mask je s neto vrednošću ukupne imovine od oko 220 milijardi dolara, koncentrisane u deonicama više kompanija, jedan od najbogatijih ljudi na svetu.

Na svojim leđima nosi teret osobe koja vodi najcenjeniju kompaniju za proizvodnju e-vozila na svetu, koja je neko vreme premašivala ukupnu zbirnu vrednost svih ostalih najvećih auto-industrija, iako Tesla nije niti prodajom niti zaradom bila blizu ikome od velikana.

Maskov biznis sa satelitima postao je potpuno dominantan u zemljinoj orbiti, a o njegovim uslugama, kao što je Starlinkova, zavisi čak i vojna sposobnost ukrajinske armije. Milijarder lično veruje da će jednoga dana spasiti čovečanstvo tako što će ga njegove moćne rakete preseliti na Mars.

Mask ima i celi niz drugih planova kao što je razvoj neuroimplantata u ljudskom mozgu, a ubacio se i u trku razvoja veštačke inteligencije. Uz pomoć društvene mreže X želi da širi apsolutnu slobodu govora što se često svodi na logističku podršku raznim profilima vrlo isključivog načina razmišljanja.

S obzirom na to koliko je Mask bogat i uspešan otvara se pitanje hoće li javno ispitivanje njegovog korišćenja kokaina, psihodeličnih pečuraka, marihuane, LSD i ketamina zaista upozoriti javnost na to da opijati nose vrlo visok zdravstveni rizik ili će pak pomoći njihovoj promociji.

(Kurir.rs/Jutarnji/Preneo Z.Ko)

Bonus video:

05:04

MORAMO BRZO REAGOVATI JER STVARI IZMIČU KONTROLI Američka vlada u panici:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track