SKOČILA JE SA 3. SPRATA, SA UMOTANOM BEBOM U NARUČJU! HOROR U RUMUNIJI: Stan zahvatio požar, hrabra majka nije imala izbora!
ilustracija, Foto: Instagram Printscreen/GM info

SKOČILA JE SA 3. SPRATA, SA UMOTANOM BEBOM U NARUČJU! HOROR U RUMUNIJI: Stan zahvatio požar, hrabra majka nije imala izbora!

Planeta -

Majka je, pre nego što se bacila sa prozora, na bebu navukla više slojeva odeće

Jedna majka skočila je danas oko 15 časova sa svojom bebom sa 3. sprata zgrade u Jašiju, pošto je njihov stan zahvatio požar.

Pre nego što se odlučila na ovako drastičan potez, majka je bebu obukla u više slojeva odeće, a potom umotala u ćebe, kako bi pokušala da ublaži povrede prilikom pada.

Komšije kažu da nije imala drugog izbora, jer su stanovi zidani tako da se ide iz jedne prostorije u drugu, te da verovatno nikako nije mogla od vatre da se probije do ulaznih vrata.

Kažu da je majka po zanimanju lekar, te da je držala bebu u naručju kad je skočila.

"Pisali su da je prvo bacila bebu, pa da je ona skočila. Nije, skočila je sa bebom u naručju", rekao je komšija.

Vatrogasci i ekipe Hitne pomoći zatekli su majku i šestomesečnog dečaka na pločniku u kritičnom stanju.

"Po prijemu u Dečju bolnicu kod bebe je došlo do zastoja srca, te je rađena reanimacija", saopštio je portparol bolnice u Jašiju.

Kako navodi, dete su uspeli da stabilizuju, ali je dalje u veoma teškom stanju.

požar, Kalifornija
foto: Printscreen/X

Majka je zadobila više opekotina i preloma, ali je navodno svesna. Stan je gotovo uništen u požaru.

Nadležni su rekli da je poziv upomoć stigao oko 15 časova, te da su vatrogasci evakuisali 10 stanara iz zgrade, dok je 15 ljudi samo uspelo da napusti objekat.

"Devojka mi je rekla da je videla kada je ta žena skočila sa bebom, sa trećeg sprata. Kaže da je beba baš mala. Moja devojka živi iznad njih. Ja sam došao kad je već sve bilo u dimu, nisu hteli da me puste unutra", rekao je jedan čovek.

U ovom trenutku nije poznato kako je došlo do požara. Komšije kažu da su često čuli svađe iz stana gde je porodica živela, ali dodaju da je otac bebe u trenutku izbijanja požara bio na poslu.

Jedna od komšinica tvrdi da joj je majka, koja je danas pokušala skokom da spasi sebe i dete, jednom došla sva modra na vrata, tvrdeći da ju je muž tukao.

"Bila je sva prebijena, ali je nisam pustila unutra, jer ne znam ništa o njoj. Došla je policija i pričala sa njom", rekla je komšinica.

Iako je danas učinila jedino što je mogla da spasi dete od plamena, majci preti krivična prijava zbog ugrožavanja života. Lekari se nadaju da će uspeti da spasu dete, ali još ne žele da daju nikakve prognoze.

Kurir.rs/Telegraf

Bonus video:

00:36

DRAMA U NIŠU: Devojčica (16) nakon svađe skočila u reku

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track