UKRAJINSKE SILE U PROBLEMU Rusija ponovo sprečila NAPAD, evo ŠTA SE DESILO
Foto: Shutterstock

UKRAJINSKE SILE U PROBLEMU Rusija ponovo sprečila NAPAD, evo ŠTA SE DESILO

Planeta -

Prema rečima načelnika Kaluške oblasti Vladislava Šapše, na periferiji Kaluge, iznad tehničkog objekta pumpne stanice, došlo je do eksplozije drona i oštećenja zgrade.

Ukrajina je jutros pokušala da napadne tri ruska regiona dronovima - Rostovski, Tulski i Kaluški, ali ruski sistemi protivvazdušne odbrane presreli su tri ukrajinske bespilotne letelice, saopštilo je rusko ministarstvo odbrane.

Prema rečima načelnika Kaluške oblasti Vladislava Šapše, na periferiji Kaluge, iznad tehničkog objekta pumpne stanice, došlo je do eksplozije drona i oštećena je zgrada.

Srećom, povređenih nije bilo, rekao je Šapša, prenele su "RIA Novosti".

Oružane snage Ukrajine redovno gađaju pogranične teritorije Rusije, koriste dronove i organizovane sabotaže. Stoga je u Brjanskoj, Kurskoj i Belgorodskoj oblasti na snazi žuti (visoki) nivo terorističke opasnosti.

U poslednje vreme ukrajinske vlasti sve češće pribegavaju terorističkim metodama, ukazala je ranije portparolka ruskog MSP Marija Zaharova i objasnila da je to zbog očigledno neuspešne kontraofanzive Oružanih snaga Ukrajine, koju velikodušno sponzorišu SAD i druge zemlje NATO-a.

(Kurir.rs/RT Balkan/Preneo: A.N.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track