RUSIJA SPREČILA NAPAD: Ukrajina ponovo udarila na Belgorod
Foto: Shutterstock, EPA Sergey Kozlov, Ilustracija

RUSIJA SPREČILA NAPAD: Ukrajina ponovo udarila na Belgorod

Planeta -

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da je danas zaustavljen pokušaj kijevskog režima da izvrši teroristički napad dronom na objekte na teritoriji Ruske Federacije.

"Oko 14.50 po moskovskom vremenu dežurni sistemi protivvazdušne odbrane uništili su ukrajinsku bespilotnu letelicu iznad teritorije Belgorodske oblasti", dodali su iz Ministarstva.

Napadi na Belgorod

Belgorodska oblast više puta je bila meta ukrajinskih napada, a najsmrtonosniji se dogodio 30. decembra prošle godine kada je u velikom bombardovanju stradalo najmanje 25 civila, uključujući petoro dece, dok je više od 100 ranjeno.

Ministarstvo odbrane Rusije tada je saopštilo da je Kijev izvršio neselektivni raketni napad na grad, a korišćene su dve rakete "oljha" sa zabranjenom kasetnom municijom, a Belgorod je gađan i iz višecevnog bacača raketa "vempajer" češke proizvodnje.

Od 11. aprila 2022. godine uspostavljen je visok (žuti) nivo opasnosti od terorizma širom Belgorodske oblasti, zbog zaoštravanja situacije na ukrajinsko-ruskoj granici i pojačane aktivnosti ukrajinske vojske u pograničnim oblastima.

Kurir.rs/RT

Bonus video:

03:08

AKO VAS ZANIMA KOJE PROJEKTILE BI TREBALO DA DOBIJE UKRAJINA, POGLEDAJTE VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja