MUŠKARAC NESTAO U PUKOTINI U ZEMLJI: Užas na Islandu posle erupcije vulkana, a OVO pravi poteškoće u potrazi za nestalim (VIDEO)
Foto: Printscreen/Youtube

MUŠKARAC NESTAO U PUKOTINI U ZEMLJI: Užas na Islandu posle erupcije vulkana, a OVO pravi poteškoće u potrazi za nestalim (VIDEO)

Planeta -

Spasioci tragaju za muškarcem koji je upao u pukotinu u zemlji koja se otvorila posle erupcije vulkana na Islandu prošlog meseca, a koji je radio na popunjavanju pukotina u gradu Grindaviku, piše Skaj Njuz.

Stotine ljudi je tražilo nestalog, ali odron kamenja stopirao je potragu.

- Morali smo da prekinemo potragu jer nismo mogli da garantujemo sigurnost onih koji su radili dole u pukotini - rekao je lokalnim medijima Ulfar Ludvikson, šef policije u Južnom Islandu.

U izveštajima se navodi da se radi na proširenju otvora uske pukotine, koja može da primi samo dve osobe istovremeno.

Ranije je Ludvikson islandskoj nacionalnoj radioteleviziji RUV rekao da su uslovi "vrlo teški i zahtevni".

- Duboko je. Ovo ide desetinama metara do dna. Voda je daleko ispod ovog radnog područja gde rade spasioci. Dvojica muškaraca siđu i ostanu dole oko 10 minuta. Zatim se popnu i druga dvojica preuzmu - pojasnio je.

Intenzivna potresna aktivnost na Islandu kulminirala je erupcijom u decembru, dok je rastopljeno kamenje izbijalo iz pukotina u tlu na poluostrvu Rejkjanes nakon što se pojavila pukotina koja je brzo rasla.

Kurir.rs/Nportal

Preneo: R.J.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja