ŠOK PROGNOZA RUSKOG MILIJARDERA: Tajkun dan pred početak mirovnih pregovora u Davosu predvideo kad će biti OKONČAN RAT u Ukrajini?
Foto: Alexey Maishev / Sputnik / Profimedia, AP, Shutterstock

tvrdnja

ŠOK PROGNOZA RUSKOG MILIJARDERA: Tajkun dan pred početak mirovnih pregovora u Davosu predvideo kad će biti OKONČAN RAT u Ukrajini?

Planeta -

Ruski milijarder i biznismen Oleg Deripaska navodi da mogući završetak rata u Ukrajini treba očekivati najkasnije u maju 2025. godine!

Deripaska je tako na svom kanalu na Telegramu prokomentarisao početak rada Svetskog ekonomskog foruma u ​​Davosu i glavnu temu sastanka svetskih lidera - pregovore o miru u Ukrajini i na Bliskom istoku.

Takođe je naglasio da će događaju prisustvovati američki državni sekretar Entoni Blinken i savetnik za nacionalnu bezbednost Džejk Saliven, ali da ruska delegacija neće doći u Davos.

Oleg Deripaska
foto: Alexey Maishev / Sputnik / Profimedia

Milijarder je zaključio da je stoga malo verovatno da će se na Svetskom ekonomskom forumu voditi ozbiljan dijalog o Ukrajini.

- Mira svakako neće biti pre maja 2025. godine - smatra Deripaska.

Biznismen je u avgustu 2023. godine takođe dao prognozu o ratu u Ukrajini.

Tada je rekao da bi mirovni pregovori za okončanje rata mogli da počnu već krajem septembra, a svoju prognozu zasnovao je na pogoršanju finansijske situacije u Sjedinjenim Američkim Državama.

Godišnji Svetski ekonomski forum u Davosu u Švajcarskoj biće održan od 15. do 19. januara.

(Kurir.rs/Strana/Preneo Z.Ko)

Bonus video:

16:34

Rusija traži da Ukrajna i Gruzija ne budu primljenje u Nato, ali i da Nato smanji aktivnost

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track