JEZIVO UPOZORENJE NOVINARA U EMISIJI UŽIVO PARALISALO GLEDAOCE: Svet može da ostane bez INTERNETA kakvog poznajemo, SVE ĆE STATI
Foto: Kurir Televizija, Shutterstock, Ronnie Chua / Alamy / Alamy / Profimedia

KURIR TV

JEZIVO UPOZORENJE NOVINARA U EMISIJI UŽIVO PARALISALO GLEDAOCE: Svet može da ostane bez INTERNETA kakvog poznajemo, SVE ĆE STATI

Planeta -

Marko Lakić, novinar lista "Politika", gostovao je u emisiji Usijanje gde je govorio o trenutnom ratu u Izraelu, ali i novom ratu na istoku.

Međutim, Lakić se u jednom trenutku dotakao izraelske podmornice koja je plovila Crvenim morem i upozorio na najcrnji scenario koji ceo svet može da zaustavi.

- Kada je počeo rat u Pojasu Gaze, bila je jedna informacija o izraelskoj podmornici. Šta je ona radila u Crvenom moru? Znači, oni su tamo otišli da provociraju. Ne možemo da kažemo da je jedna izraelska podmornica otišla u Crveno more da potopi tri brza čamca koje Huti koriste da napadnu - rekao je Lakić i dodao:

- To su inače nemačke podmornice tipa "206" i zovu se "klasa delfin". Da li te podmornice u Elijatu, to je jedina luka koja izlazi tamo, imaju svoje resurse odnosno luku za održavanje. Nemaju, zato što i Egipćani i Jordanci mogu kamenjem da ih gađaju i onesposobe. Jedni i drugi tu vrlo provociraju i zveckaju oružjem. Situacija je mnogo, mnogo kompleksnija nego što mi mislimo. Najcrnji scenario, to je da ako neko po uzoru na onesposobljavanje Severnog toka. Tamo neke ronioce povede, kroz taj Babel-Mandeb, tu prolaze dve najvažnije i najduže internetne saobraćajnice na svetu. Jedna vodi od Tokija i završava se u Parizu, druga nastavlja tako i dalje. Recimo ako bi to neko presekao internet kakav mi poznajemo bi stao. Možete da zamislite kako bi to uticalo na svetsku ekonomiju.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Kurir.rs

Bonus video:

02:10

HUTI ZADAJU OZBILJNE UDARCE?! General: Vazdušni napadi Amerike i saveznika ne daju očekivane rezultate, MOGU DA UZVRATE!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track