ŠTA ĆE SADA TRAMPOVI RIVALI? Jedan već odustao, drugi džabe obišao 99 okruga, a bivša ambasadorka u UN se nudi kao ALTERNATIVA
Foto: AP Savannah Blake, AP Charlie Neibergall, EPA Justin Lane

KANDIDATI ZA REPUBLIKANSKU NOMINACIJU

ŠTA ĆE SADA TRAMPOVI RIVALI? Jedan već odustao, drugi džabe obišao 99 okruga, a bivša ambasadorka u UN se nudi kao ALTERNATIVA

Planeta -

Vivek Ramasvami, američki biznismen indijskog porekla, prva je "žrtva" republikanskih kokusa održanih u Ajovi na kojima je sinoć ubedljivo pobedio Donald Tramp, bivši predsednik SAD.

CNN prenosi da je Ramasvami nakon razočaravajućeg rezultata na tom glasanju i osvajanja tek četvrtog mesta odlučio da napusti izbornu trku.

- Istina je da nismo ostvarili iznenađenje koje smo želeli da postignemo večeras - kazao je on pred pristalicama u De Mojnu, glavnom gradu Ajove.

Vivek Ravasvami
Vivek Ravasvamifoto: AP Savannah Blake

Britanski Dejli mejl navodi da je Tramp osvojio sve osim jednog od 99 okruga u toj saveznoj državi, iako je drugoplasirani Ron Desantis, guverner Floride, kako bi pridobio stanovnike Ajove uoči kokusa obišao baš svaki od tih okruga.

Ron Desantis
Ron Desantisfoto: AP Charlie Neibergall

Taj jedan koji nije osvojio Tramp pripao je Niki Hejli, nekadašnjoj američkoj ambasadorki u UN u vreme Trampove vlasti, a razlika između njih dvoje bila je samo jedan procenat.

Niki Hejli
Niki Hejlifoto: EPA Justin Lane

Ona je danas objavila novi predizborni spot u kojem poručuje da je bolja alternativa i Trampu i aktuelnom demokratskom predsedniku Džou Bajdenu.

(Kurir.rs/CNN/Daily Mail/Preveo i priredio: N. V.)

Bonus video:

03:34

TRAMPU REPUBLIKANCI OKRENULI LEĐA! Jelača iz Njujorka šokirao detaljima: Raste mu popularnost, ali OVAJ POTEZ ĆE MU DOĆI GLAVE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track