Zbog smrti 20-godišnjakinje pokrenuta je istraga, i to zato što je Ana bila alergična na mlečne proizvode, a poslužen joj je desert tiramisu koji je bio napravljen s mlekom, iako je bio deklarisan kao veganski.
Pod istragom za ubistvo iz nehata su dve žene koje vode jednu poslastičarnicu, a koje su bile odgovorne za snabdevanje restorana s desertima. Preliminarna istraga sugeriše da su osumnjičene pomešale fakturu veganskih slatkiša s desertima koji sadrže mleko, što je rezultiralo fatalnim ishodom za mladu ženu, prenele su su italijanske dnevne novine Corriere della Sera.
U izveštaju istrage tvrdi se da kompanija nije sprečila mešanje dve proizvodne linija u laboratorijskoj poslastičarnici, koja je u to vreme snabdevanja 63 italijanska restorana veganskim proizvodom Tiramisun.
U rekonstrukciji koju su u ponedeljak, gotovo godinu dana nakon Anine smrti, napravili tužioci navodi da nije poštovano razdvajanje sastojaka, a da osoblje nije prošlo odgovarajuću obuku, osim četverosatnog kursa.
Kurir.rs/Večernji list