"GOTOVA JE ERA MIRA, MORAMO SE SPREMITI ZA RAT" Strašno upozorenje NATO admirala, otkrio i kakav je PLAN ZA UKRAJINU
Foto: EPA Olivier Hoslet, Shutterstock

"GOTOVA JE ERA MIRA, MORAMO SE SPREMITI ZA RAT" Strašno upozorenje NATO admirala, otkrio i kakav je PLAN ZA UKRAJINU

Planeta -

Predsedavajući vojnog komiteta NATO Rob Bauer pozvao je javni i privatni sektor na Zapadu da se pripreme za eru u kojoj se bilo šta može dogoditi u bilo kom trenutku, uključujući i rat.

- Potrebna nam je ratna transformacija NATO - rekao je holandski admiral na otvaranju dvodnevnog sastanka ministara odbrane NATO u Briselu.

On je naglasio da su zemlje koje čine NATO nekada živele u vremenu gde je svega bilo u izobilju, sve je bilo predvidljivo i moglo se kontrolisati.

- Članice NATO moraju da se prilagode nakon početka rata u Ukrajini 2022. na "eru u kojoj se bilo šta može desiti u bilo kom trenutku, eru u kojoj moramo da očekujemo neočekivano, gde moramo da se fokusiramo na efikasnost da bismo zaista bili efikasni" - rekao je Bauer.

Admiral je to rekao trenutku kada je vojna pomoć Ukrajini iz SAD i Evropske unije ili blokirana ili usporena političkim sporovima. On je obećao da će se pomoć NATO Ukrajini nastaviti.

- Ukrajina će imati našu podršku svakog dana, jer će rezultati ovog rata odlučiti o sudbini sveta - rekao je on.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski juče je upozorio Zapad da ne okleva da pomogne Kijevu, jer bi to moglo da produži rat godinama.

(Kurir.rs/Index/Preneo: Đ. M.)

Bonus video:

04:41

NATO ĆE SVE DOZVOLITI, SAMO DA ERDOGAN NE NAPUSTI SAVEZ! Zoronjić: Potreban im je novi turski strateški kanal ka Crnom moru

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track