"SLUŠAJ ME KASAPINE BAJDENU, PRECI SU TE SE ODREKLI" Brutalne optužbe u Evropskom parlamentu, političarka NIJE BIRALA REČI (VIDEO)
Foto: EPA/YAHYA ARHAB, AP Evan Vucci

"SLUŠAJ ME KASAPINE BAJDENU, PRECI SU TE SE ODREKLI" Brutalne optužbe u Evropskom parlamentu, političarka NIJE BIRALA REČI (VIDEO)

Planeta -

Irska političarka Kler Dali napala je američkog predsednika Džoa Bajdena zbog njegove podrške Izraelu, nazvavši ga "kasapinom".

Govoreći na plenarnom sastanku Evropskog parlamenta u utorak, Dali, koja je članica irske levičarske stranke "Nezavisni za promenu" ("Independents 4 Change"), kritikovala je američkog predsednika zbog podrške Izraelu i odobrenja napada na jemenske Hute.

Amerika je decenijama glavni saveznik i podrška jevrejske države. Iako Bajden nije tražio primirje u Gazi, počeo je "tvrđe" da se ponaša prema Tel Avivu, ističući da vlada premijera Benjamina Netanjahua gubi podršku, i da mora da dođe do promena zbog sve većih civilnih žrtava u Gazi.

Kler Dali je objavila svoj govor na društvenoj mreži X (bivši Tviter), u kom je optužila Izrael da vrši "očajničke akte agresije kako bi izazvao širi sukob sa Libanom, Iranom i bilo kim".

- I kao što Jemen pokazuje, kasapin Bajden se javlja na dužnost. Sa evropskom "Frau Genocid" na njegovoj strani, oni su ti koji su omogućili nastavak izraelskog terora. Bez njih bi to već bilo gotovo. Zato me poslušaj kasapine Bajdenu: Tvrdiš da si iz Irske, ali su te se preci odrekli. Ne uzimaj našu zemlju u usta. A što se tiče Ursule fon der Lajen i genocidne Nemačke koji rečima i delima podržavaju Izrael u MSP: ne u naše ime! Ljudi Evrope stoje uz Palestinu i Južnu Afriku - rekla je ona.

(Kurir.rs/Newsweek/Preneo: Đ. M.)

Bonus video:

09:59

NEĆE PRIZNATI PORAZ TOKOM PREDIZBORNE KAMPANJE Lutovac: Da li Bajden pravilno rasuđuje? Pitanje je kada će DIĆI BELU ZASTAVU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track