VOĐA HUTA VREĐAO BAJDENA NA TELEVIZIJI: Žestoko isprozivao SAD i Izrael, a onda izneo STRAVIČNU PRETNJU (VIDEO)
Foto: EPA Ting Shen Pool, Printscreen/Twitter

nema mira

VOĐA HUTA VREĐAO BAJDENA NA TELEVIZIJI: Žestoko isprozivao SAD i Izrael, a onda izneo STRAVIČNU PRETNJU (VIDEO)

Planeta -

Vođa jemenskih Huta Sajed Abdul-Malik al-Huti ismejavao je tokom televizijskog obraćanja američkog predsednika Džoa Bajdena.

Al-Huti je rekao da je Bajden "starac" koji ima problema s penjanjem uz stepenice aviona, ali ipak putuje 9.000 kilometara kako bi napao Hute koji su hteli da stanu uz "potlačeni narod" Gaze.

Dodao je da Izrael nije uspeo da postigne nijedan od svojih ciljeva u Pojasu Gaze i da uprkos tome nastavlja s masovnim ubistvima palestinskog naroda.

- Izraelski neprijatelj nije uspeo da postigne svoje ciljeve, ali nastavlja sa zločinima. Tokom protekla 104 dana počinili su više od 2.000 masakra i genocida nad palestinskim narodom - rekao je Al-Huti u televizijskom obraćanju.

Naglasio je da je izraelski rat protiv Gaze zločin iako SAD i Velika Britanija to odbijaju da priznaju. Vođa Huta kritikovao je međunarodne organizacije jer samo gledaju ono šta se odvija u Gazi bez da preduzmu ikakve konkretne radnje da to zaustave.

BRODOVI I DALJE NA METI

Upozorio je da će američki i britanski brodovi, zajedno sa svim plovilima povezanim s Izraelom, i dalje biti meta jemenskih oružanih snaga u Crvenom moru. Na kraju je napao SAD rekavši da imaju mračnu istoriju zločina protiv raznih naroda širom sveta.

- Ako Amerikanci veruju da imaju pravo da dođu sa više od 9.000 kilometara udaljenosti u naš region, kako onda mi nemamo pravo da stanemo uz palestinski narod kada je on deo nas - navodi Al-Huti.

(Kurir.rs/Index/Preneo Z.Ko)

Bonus video:

01:17

AMERIKA JE SLEPO PODRŽAVALA IZRAEL U SVEMU, ALI BAJDEN ČINI DRUGAČIJE POTEZE Kostić: Amerika neće načiniti radikalne poteze

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track