ZELENSKI POZVAO TRAMPA U KIJEV, ALI POD JEDNIM USLOVOM: Posle hvalisanja bivšeg predsednika SAD stigao poziv - "Dođi i URADI TO"
Foto: Youtube/Donald J Trump/60 Minutes

ZELENSKI POZVAO TRAMPA U KIJEV, ALI POD JEDNIM USLOVOM: Posle hvalisanja bivšeg predsednika SAD stigao poziv - "Dođi i URADI TO"

Planeta -

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski pozvao je Donalda Trampa u Kijev, ali pod jednim uslovom – da okonča rat.

Zelenski je rekao da je bivši američki predsednik dobrodošao da ga poseti u ukrajinskoj prestonici ako Tramp može da zaustavi rat sa Rusijom u roku od 24 sata, kako je jednom rekao.

Tramp se hvalio da bi, da je predsednik, mogao odmah da okonča rat insistiranjem na sporazumu između Zelenskog i Putina. Tramp je to rekao tvrdeći da ima dobre odnose sa oba predsednika.

- Da, molim te, Donalde, pozivam te u Ukrajinu, u Kijev - rekao je Zelenski.

- Ako možeš da zaustaviš rat u roku od 24 sata, mislim da će biti dovoljno da dođete u Kijev, bilo kada dok sam ovde - rekao je Zelenski.

Zelenski je dodao da ako Donald Tramp ima formulu za okončanje rata, on želi da zna šta je to.

Tramp je više puta hvalio Putina, ponavljajući da je "bio pametan što je zauzeo ogroman komad zemlje sa mnogo ljudi", dok je "od sankcija primio samo relativno mali udarac".

(Kurir.rs/Index/Preneo: Đ. M.)

Bonus video:

04:02

OVO JE KISINDŽEROVA FORMULA MIRA KOJU JE ZELENSKI ODBIO Drašković: Ukrajina mogla biti primljena u NATO, postojao je JEDAN USLOV

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja