"OVO NEĆE PROĆI NEKAŽNJENO!" Predsednik Irana direktno zapretio Izraelu posle KRVAVOG UDARA na Damask
Foto: Youtube/NBC News

"OVO NEĆE PROĆI NEKAŽNJENO!" Predsednik Irana direktno zapretio Izraelu posle KRVAVOG UDARA na Damask

Planeta -

Iranski predsednik Ebrahim Raisi zapretio je da će uzvratiti svom najvećem neprijatelju Izraelu nakon što je nekoliko pripadnika moćne Islamske revolucionarne garde (IRGC) ubijeno u vazdušnom napadu u Damasku, za koji je Iran okrivio Izrael.

Islamska Republika neće dozvoliti da "zločin cionističkog režima" ostane nekažnjen, rekao je danas Raisi, a prenosi državni radio.

Izraelska vojska nije komentarisala napad. Pet pripadnika IRGC ubijeno je u napadu u sirijskoj prestonici Damasku, uključujući četiri "vojna savetnika" i jednog vojnika, navodi elitna jedinica.

Dva savetnika su bili visoki obaveštajni zvaničnici. Prema podacima Sirijske opservatorije za ljudska prava sa sedištem u Londonu, ubijena su i tri Sirijca, jedan Libanac i jedan Iračanin.

Iran je, uz Rusiju, najvažniji saveznik sirijske vlade. Izrael redovno gađa mete u susednoj zemlji kako bi sprečio Iran da tamo proširi svoj vojni uticaj uz pomoć milicija. Zvanično, Iran je aktivan u Siriji samo u svojstvu savetnika usred građanskog rata u zemlji.

(Kurir.rs/Index/Preneo: Đ. M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track