KREMLJ UZVRAĆA UDARAC! Oglasio se Peskov povodom požara koji je izbio u gasnom terminalu: JEDNOM REČENICOM ZAPUŠIO USTA SVIMA
Foto: AP/Alexander Zemlianichenko

KREMLJ UZVRAĆA UDARAC! Oglasio se Peskov povodom požara koji je izbio u gasnom terminalu: JEDNOM REČENICOM ZAPUŠIO USTA SVIMA

Planeta -

Kremlj je danas optužio Ukrajinu da je juče pogodila gasni terminal Ust-Luga kod Sankt Peterburga na ruskoj obali Baltičkog mora.

"Kijevski režim nastavlja da pokazuje svoje zversko lice udarajući lokacije civilne infrastrukture", rekao je novinarima portparol Kremlja Dmitrij Peskov u odgovoru na pitanje o velikom požaru koji je izbio juče u gasnom terminalu kojim upravlja kompanija Novatek.

Novatek je saopštio da je požar izazvan "spoljnim faktorom", bez dodatnih detalja. Terminal se nalazi 165 kilometara jugozapadno od Sankt Peterburga.

"Rusko Ministarstvo odbrane i sistemi protivvazduhoplovne odbrane čine sve što je potrebno da spreče takve terorističke napade", rekao je danas Peskov, koji je prvi ruski zvaničnik koji je optužio Kijev za taj incident.

Ukrajina povećava broj udara na rusku teritoriju kao odgovor na napade koje Moskva sprovodi svakodnevno i koje, prema Kijevu, redovno pogađaju civilnu infrastrukturu i zgrade.

Peskov je takođe optužio Ukrajinu da je juče bombardovala grad Donjeck, na istoku Ukrajine, koji je pod ruskom kontrolom, i nazvao to "monstruoznim terorističkim činom" u kome je poginulo 27 ljudi.

U tom napadu juče je pogođena pijaca u vreme špica, prema lokalnim vlastima lojalnim Moskvi.

(Kurir.rs/Beta/Preneo: A.N.)

Bonus video:

00:21

Peskov: Neviđeni pritisak, mi to razumemo!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track