TROVALA MUŽA KAKO BI PRIKRILA AFERU Stavljala mu koren đurđevka u piće, a on sve otkrio na NEOČEKIVANI NAČIN
Foto: RTV Mag printscreen

BIZARNO

TROVALA MUŽA KAKO BI PRIKRILA AFERU Stavljala mu koren đurđevka u piće, a on sve otkrio na NEOČEKIVANI NAČIN

Planeta -

Učiteljica jedne američke škole optužena je za pokušaj ubistva jer je, navodno, trovala svog muža dok je imala aferu.

Za zločin se saznalo nakon što je muž postavio skrivenu kameru koja ju je snimila kako dodaje otrovnu biljku u njegov smuti, rekli su zvaničnici.

Sara Šefer, nastavnica umetnosti i dizajna u Luteranskoj srednjoj školi Kalvarija u Misuriju, prvi put je optužena prošle nedelje za nasilje u porodici prvog stepena nakon što je njen muž rekao policiji da je bio bolestan oko šest nedelja, saopštila je policija.

Kako piše New York post, ona je tada optužena za pokušaj ubistva prvog stepena i oružanu krivičnu akciju, prema izjavi o mogućem uzroku.

„Žrtva je obavestila vlasti da veruje da je period neobjašnjivih bolesti u stvari bio namerni čin trovanja“, saopštila je policija Džeferson Sitija.

Muž je opisao „osam slučajeva“ u kojima je Šefer „pružila piće ili hranu koja je imala čudan ukus i ubrzo nakon uzimanja doživeo je ekstremni umor, konfuziju, zamagljen vid, 'pamučna usta' i mučninu“, navodi se u izjavi o mogućem uzroku.

On je vlastima rekao da je piće koje mu je dala 31. decembra „imalo gorak ukus“ – i da je, kada ju je pitao o tome, „rekla da je urinirala u njega“ i dodala mu „industrijski lepak“.

Nakon što je Šefer kasnije negirala da je dodala bilo šta u smuti, njen muž je postavio kameru za nadzor u kuhinji, gde je 16. januara na stolu primetio kesu sa natpisom „đurđevak“.

Ona je u svojoj izjavi „priznala da je dodala koren biljke u blender dok je pripremala smuti“.

„Optužena je priznala da je to uradila sa namerom da nanese štetu žrtvi“, navodi se u saopštenju, dodajući da je takođe priznala da je znala da bi ga gutanje korena moglo ubiti.

Svi delovi đurđevka sadrže srčane glikozide, koji usporavaju rad srca i izazivaju nepravilne ritmove, prema Nacionalnom centru za trovanje kapitala, koji biljku kategoriše kao veoma toksičnu.

(Kurir.rs/ New York Post/ Preneo: T.A.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track