NETANIJAHU ODRŽAO GOVOR NAKON NAJVEĆEG GUBITKA IZRAELSKE VOJSKE OD POČETKA RATA: "Borbe se nastavljaju do APSOLUTNE POBEDE"
Foto: Fonet/AP

NEMA PREDAJE

NETANIJAHU ODRŽAO GOVOR NAKON NAJVEĆEG GUBITKA IZRAELSKE VOJSKE OD POČETKA RATA: "Borbe se nastavljaju do APSOLUTNE POBEDE"

Planeta -

Premijer Izraela Benjamin Netanijahu, ministar odbrane Joav Galant i treći član izraelskog Ratnog kabineta Beni Ganc su danas u zajedničkom video saopštenju najavili da će se rat nastaviti punom snagom uprkos jučerašnjoj pogibiji 24 vojnika.

"Mi saginjemo glave u znak sećanja na naše pale i ipak ni za trenutak ne prestajemo da težimo ka nezamenjivom cilju,postizanju potpune pobede. Zajedno ćemo se boriti i zajedno ćemo pobediti", rekao je Netanijahu.

"Nastavljamo u ovom trenutku u duhu palih da završimo zadatak i učinimo sve što se traži. Naše snage su duboko u neprijateljskoj teritoriji, u Kan Junisu", rekao je ministar odbrane, ocenivši da je pogibija vojnika 24 vojnika, uključujući 21 rezervistu," težak udarac.

Osvrćući se na severnu granicu sa Libanom Galant je rekao da se prati sve što se tamo dešava i da libanski "Hezbolah nastavlja da izaziva", ali da je Izrael spreman, da ne želi rat, ali je spreman za svaku situaciju u tom delu zemlje.

"Ovog jutra su sva naša srca slomljena suočena sa palima i porodicama" rekao je Ganc,bivši načelnik generalštaba, aludirajući na pogibiju vojnika u Pojasu Gaze i dodao da predstoji ispunjenje zadatka za koji su oni pali, da se osigura bezbednost Izraela,izraelske dece i budućnost zemlje.

On je najavio da će se to učiniti zajedno i da ne sumnja da bi poginuli očekivali nastavak.

Dvadeset četiri izraelska vojnika su poginula u Gazi u ponedeljak što je najveći bilans izraelskih vojnih žrtava u jednom danu tokom tri meseca rata.

Izraelski vojni portparol je rekao da je 21 vojnik poginuo kada su dve zgrade u koje su podmetnute mine srušene kada su ekstremisti ispalili granate na obližnji tenk.

U lokalnim medijima je objavljeno da je eksploziv koji su podmetnuli vojnici prevremeno detoniran.

Pre toga je vojska saopštia da su tri vojnika ubijena u odvojenom napadu u Gazi.

Predsednik Izraela Isak Hercog izjavio je da je jutro danas bilo "nepodnošljivo teško", a Netanjhu je najavio nastavak borbe u Gazi do " apsolutne pobede" u trenutku kada raste pritisak na njegovu vladu da se uspostavi prekid vatre u ratu protiv Hamasa.

(Kurir.rs/ Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track